"Sunset Boulevard", spectacolul reimaginat de Jamie Lloyd cu Nicole Scherzinger în rolul principal, a fost cel care a ieşit în evidenţă la ediţia din acest an a Premiilor Olivier, cu şapte victorii, într-o seară în care producţiile cu actori celebri au fost adesea trecute cu vederea, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adaptarea de la Teatrul Savoy a filmului clasic din 1950 al lui Billy Wilder despre partea întunecată a visului hollywoodian a fost premiată pentru cel mai bun actor într-un musical pentru Tom Francis şi cea mai bună actriţă într-un musical pentru Scherzinger. Lloyd - descris de The Guardian ca fiind "un extraordinar simţ al reinventării" - a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor.

Câştigurile obţinute de "Sunset Boulevard" au urmat după ce a dominat la premiile WhatsOnStage, unde a obţinut, de asemenea, şapte premii. Încă o dată, echipa sa tehnică a fost de asemenea recunoscută, cea mai bună scenografie de lumini (Jack Knowles), supervizarea muzicală (Alan Williams) şi cea mai bună scenografie de sunet (Adam Fisher) fiind toate atribuite spectacolului lui Lloyd.

Lloyd i-a mulţumit lui Scherzinger pentru că a oferit o "performanţă de neuitat" şi a spus că se aşteaptă ca producţia să ia cu asalt Broadway-ul atunci când va fi transferată la New York, la sfârşitul acestui an.

În cadrul evenimentului - care recunoaşte doar producţiile teatrale din Londra sau spectacolele regionale care au fost transferate în capitală - au fost nominalizate mai multe vedete din televiziune şi film. Acest lucru i-a făcut pe unii din industrie să se întrebe dacă nu cumva distribuţia celebrităţilor dăunează în cele din urmă sectorului.

James Norton din "Happy Valley" ("A Little Life"), Andrew Scott din "Fleabag" ("Vanya"), Sarah Jessica Parker din "Sex in The City" (Plaza Suite) şi fosta vedetă din "Doctor Who" David Tennant ("Macbeth") au fost nominalizaţi, la fel ca Sheridan Smith ("Shirley Valentine") şi Joseph Fiennes ("Dear England").

Sarah Snook, vedeta din serialul "Succession", a fost un nume de marcă care a câştigat, primind premiul pentru cea mai bună actriţă pentru cele 26 de roluri pe care le-a interpretat în "The Picture of Dorian Gray", care a reprezentat debutul ei în West End. Snook a spus că şi-a învăţat replicile în timp ce îşi alăpta copilul noaptea, întrebându-se: "De ce fac un monolog de 60.000 de cuvinte cu un copil de opt luni?".

Teatrul Naţional, care a obţinut 15 nominalizări în anul în care marchează 60 de ani de existenţă, a reuşit să transforme doar trei dintre acestea în victorii, drama "Dear England" a lui James Graham primind două premii pentru cea mai bună piesă nouă şi cel mai bun actor în rol secundar pentru Will Close.

Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Mark Gatiss pentru interpretarea sa din "The Motive and the Cue", o producţie a Teatrului Naţional despre tumultoasa, dar în cele din urmă de succes, punere în scenă pe Broadway a spectacolului "Hamlet", în care John Gielgud (interpretat de Gatiss) şi Richard Burton s-au certat din cauza unor "diferenţe creative".

O producţie care a contrazis cu totul tendinţa de a se bucura de nume mari a fost "Operation Mincemeat", despre un complot din al Doilea Război Mondial pentru a-i păcăli pe nazişti. Aceasta a câştigat premiul pentru cel mai bun musical nou într-un domeniu extrem de competitiv, în care au mai fost nominalizate "Groundhog Day" de la Old Vic, captivantul "Guys & Dolls" de la Bridge Theatre şi "Hadestown" de la Lyric Theatre.

Jak Malone, care a interpretat-o pe secretara Hester, a câştigat şi premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar într-un musical.

Amy Trigg a obţinut o victorie surpriză la categoria cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un musical pentru interpretarea lui Agnes în "The Little Big Things", în timp ce cea mai bună reluare a fost acordată spectacolului "Vanya" de Cehov, adaptat de Simon Stephens la Duke of York's Theatre.

Unul dintre cele mai importante momente a fost ovaţionarea lui Arlene Phillips, care a câştigat premiul pentru cea mai bună coregrafie alături de James Cousins pentru "Guys and Dolls" la Teatrul Bridge, în timp ce la începutul serii a fost o recunoaştere postumă pentru Haydn Gwynne, starul din "The Windsors" şi "Drop the Dead Donkey", care a murit la 66 de ani în octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.