Spectacolul ”Nathan Înţeleptul“, după un text de scris de Gotthold Ephraim Lessing, care urmăreşte dimensiunea socială a terorismului şi rasismului într-o Europă aparent unită, va fi prezentat la Stuttgart, pe 17 şi 20 martie, informează icr.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Realizat de Teatrul Naţional ”Radu Stanca“ în coproducţie cu  Schauspielhaus  Stuttgart, spectacolul ”Nathan Înţeleptul“ este regizat de Armin Petras. 

Textul este interpretat din perspectiva dezbaterilor pe tema violenţei din Europa de astăzi.

Proiectul nu este doar o punere în scenă a piesei de teatru, ci urmăreşte dimensiunea socială a terorismului şi rasismului. În ”Nathan înţeleptul", Lessing pledează pentru respectul şi recunoaşterea religiilor care se luptă între ele - iudaismul, creştinismul şi islamismul. 

Piesa lui Lessing este transpusă în context european contemporan şi prin combinarea actorilor din două trupe - cea sibiană, prin Ofelia Popii şi Ciprian Scurtea, în roluri principale - şi cea de la Stuttgart, cu actori care vorbesc fiecare pe limba lui şi uneori în engleză, construindu-se astfel o pseudocomunicare.

Din distribuţia spectacolului fac parte Peter Kurt/ Nicu Mihoc, Katharina Knap/ Diana Văcaru Lazăr, Ofelia Popii, Ciprian Scurtea, Susanne Böwe/ Mariana Mihu, Horst Kotterba/ Dan Glasu, Paul Grill/ Ioan Paraschiv, Cristina Juks, Maria Tomoiagă şi Alexandru Udrea.

Spectacolul beneficiază de participarea lui Marius Mihalache, care semnează muzica originală.

Scenografia este semnată de Dragoş Buhagiar, care a realizat un templu ars prin care bântuie fantomele unei Europe care pretinde a fi unită.

Spectacolul ”Nathan Înţeleptul“, după un text de scris de Gotthold Ephraim Lessing, care urmăreşte dimensiunea socială a terorismului şi rasismului, va fi prezentat la Stuttgart, pe 17 şi 20 martie, informează icr.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.