Spectacolul multimedia „Brâncuşi, dragostea mea!”, regizat de Beatrice Rancea şi prezentat la Sala Dalles în 19 februarie, este bazat pe cartea omonină a Claudiei Motea. Acesta aduce în prim-plan marile iubiri ale artistului, cu femei celebre care i-au fost muze: Margit Pogany, Maria Tănase, Eileen Lane, Peggy Guggenheim, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, Cella Delavrancea, Baroneasa Renee Irana Frachon şi Miliţa Petraşcu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toate cele nouă personaje feminine sunt interpretate de actriţa Claudia Motea. Perspectiva narativă a lui Constantin Brâncuşi este pusă în valoare de vocea actorului Marius Bodochi, iar atmosfera pariziană din Belle Epoque este recreată muzical de pianista Egizia Soare.

Biletele se găsesc pe ticketstore.ro, Iabilet.ro şi la Anticariatul Sălii Dalles.

Spectacolul a obţinut importante premii, iar în luna octombrie a anului trecut s-a jucat la Filarmonica Banatul din Timişoara în cadrul programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii, în calitate de invitat de onoare al expoziţiei „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”. Cu acest prilej, a avut loc şi lansarea cărţii „Brâncuşi, dragostea mea!” la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara, sala Barocă, volum editat în 10 limbi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.