Spectacolul „Idolul şi Ion Anapoda”, o comedie romantică după George Mihail Zamfirescu, adaptată de regizoarea Mariana Cămărăşan, cu Oana Pellea în distribuţie, va avea o nouă reprezentaţie, miercuri, 29 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a sediului Arcub - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Idolul şi Ion Anapoda” este o producţie dramaturgică al cărei text păstrează atmosfera boemă a epocii interbelice, în care cinci personaje îşi caută perechea ideală. 

În acest spectacol, regizat de Mariana Cămărăşan şi Toma Dănilă, Oana Pellea o interpretează pe Stavăroaia – o doamnă plină de viaţă, Richard Bovnoczki este Ion – un om anapoda, Florina Gleznea este Frusinel – idolul din vis, Cristina Casian o interpretează pe Mioara – o fată frumoasă, dar nu foarte inteligentă, şi Istvan Teglas îl interpretează pe Valter – un băiat tânăr şi deştept.

”Iubirea este pretutindeni. Ion este îndrăgostit de Mioara. Mioara este îndrăgostită de Valter. Valter şi Ion sunt cei mai buni prieteni. Mioara este nepoata răsfăţata a lui Madam Stavăr. Madam Stavăr ştie tot. Ea ghiceşte în cafea şi zidurile casei sale au ochi şi urechi. Este puternică precum un general de armată şi fragilă ca un mărgăritărel”, arată descrierea spectacolului, potrivit Arcub.

”Noi credem aşa: că avem nevoie de bucurie, de romantism, de iubire, de poveşti. Mai ales acum, când lumea pare că se dezintegrează, când ritmul e alert şi neiertător, când părem că am uitat de noi. Aşa credem: că e necesar să ne redescoperim din perpectiva unui râs nestăpânit, a unor farse nevinovate, să ne vedem cât de caraghioşi şi sublimi suntem sau mai putem să fim. Avem nevoie să fim. Până la urmă să fim. Pur şi simplu”, a spus regizorul Mariana Cămărăşan.

Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate online de pe site-ul arcub.ro şi bilet.ro sau de la casa de bilete de la sediul Arcub din Strada Lipscani. Preţul unui bilet la categoria I este de 50 de lei, iar elevii, studenţii şi pensionarii care se prezintă la casa de bilete Arcub cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 de lei, la Categoria II.

Spectacolul ”Idolul şi Ion Anapoda”, care a avut premiera anul trecut, este o producţie Arcub – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia GOONG.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.