"Hoţul de mărgăritare", un spectacol de Amalia Ciolan, adaptare după Valeriu Anania, producţie a Teatrului Stela Popescu în scenografia Mihaelei Popescu şi coregrafia Ioanei Macarie, se joacă în Duminica Floriilor, de la ora 19.00, la Sala mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Textul piesei "Hoţul de mărgăritare", scris în anii ‘50 de mitropolitul Bartolomeu Anania, reinterpretează parabola fiului risipitor, una dintre cele mai cunoscute pilde evanghelice.

Piesa vorbeşte despre experienţele omului  rătăcit şi deznădăjduit, dar care primşte în cele din urmă şansa renaşterii sufleteşti. Eliabar, un tânăr impetuos şi curajos simte o imensă nevoie de a se desprinde de universal familial cunoscut, un pas determinant în maturizare. El porneşte în călătoria sa iniţiatică către Corint nu ca să-şi risipească averea, ci pentru a aduna cunoaştere despre sine şi despre lume. Aventurile sale ne duc cu gândul la propriile încercări din perioada "plecării în lume: dozarea încrederii în ceilalţi, testarea prieteniei şi a fidelităţii, sentimentul de neputinţă în faţa neprevăzutului.

"Hoţul de mărgăritare", un spectacol bogat în metafore vizuale, reflectă teme şi preocupări actuale: căutarea propriului rost în lume, conexiunea cu familia şi locul naşterii, importanţa valorilor juste într-o lume confuză, condusă de dorinţa oarbă de îmbogăţire.

În distribuţie: Eli - Viorel Păunescu, Rimon - Alexandru Floroiu, Eliabar - Cristian Neacşu, Humbaba - Paul Cimpoieru, Fanuel - Sorin Aurel Sandu, Critias - Cătălin Frăsinescu, Tamara - Tamara Roman / Amalia Popa / Ana Maria Carablais, Ariadna - Teodora Calagiu / Ana Maria Carablais, Poporul - Andrei Dogaru, Cosmin Vasile,  Cristina Marin Neagu, Alexandra Dogaru, Carmen Mărgărit,  Silvia Mauriţiu

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.