Spectacolul „E adevărat, E adevărat, E adevărat!” de Breach Theatre, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, avându-le în distribuţie pe Emilia Bebu, Mihaela Teleoacă şi Florentina Ţilea, va avea trei reprezentaţii la Sala Gloria din str. Bucovina, nr. 6, pe 14 şi 28 noiembrie (18.00) şi pe 29 noiembrie (ora 12.00).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Textul „E adevărat, E adevărat, E adevărat!” de Breach Theatre, aflat la prima montare în România, reia procesul din 1612 al lui Agostino Tassi pentru violul pictoriţei baroce Artemisia Gentileschi.

Această dramatizare împleteşte transcrieri judecătoreşti uluitoare, cu istorie, mituri, perspective contemporane pentru a arăta cât de puţin s-a schimbat societatea în ultimele patru secole. Povestea care străbate veacuri, pune în lumină o femeie remarcabilă care s-a răzbunat prin intermediul artei sale pentru a deveni una dintre cele mai de succes pictoriţe.

„Bazat pe o poveste reală, şi anume celebrul caz de viol al pictoriţei Artemisia Gentileschi de la 1612, spectacolul „E adevărat, E adevărat, E adevărat!” de Breach Theatre aduce în faţa publicului o poveste emoţionantă care vorbeşte despre nedreptate, abuz, misoginism, artă, istorie şi, nu în ultimul rând, despre puterea eliberatoare a adevărului. Spectacolul ne provoacă spre reflecţie şi ne pune în situaţia de a ne întreba: oare cât de mult s-a schimbat percepţia asupra femeii în 400 de ani?”, se întreabă regizorul Alexandru Mâzgăreanu.

„E adevărat, E adevărat, E adevărat!” este un proiect cultural educaţional ce încurajează implicarea tinerilor în activităţi culturale. Scopul proiectului este să creeze un cadru care să contribuie la educarea, informarea şi sensibilizarea elevilor de liceu din Sectorul 3 cu privire la importanţa drepturilor omului şi a egalităţii de gen. Peste 600 de elevi de la liceele din Sectorul 3 vor participa la cele trei reprezentaţii, care vor fi urmate de o dezbatere cu tinerii din public şi cu echipa artistică a proiectului, coordonată de un psiholog, despre temele abordate în spectacol.

„E adevărat, E adevărat, E adevărat!” este un proiect derulat de Teatrul ACT şi finanţat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Spectacolul este recomandat celor cu vârsta de peste 16 ani. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.