Spectacolul-performance "Dumy Moyi", un solo cu durata de 35 de minute, conceput şi interpretat de artistul francez François Chaignaud, va fi prezentat duminică, la orele 18.30 şi 20.00, la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), în deschiderea evenimentelor derulate de Institutul Francez din România şi Festivalul internaţional de dans şi performance contemporan eXplore Festival, ediţia 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Solo-ul "Dumy Moyi" a fost prezentat prima dată în 2013 în cadrul festivalului de dans de la Montpellier. 

Situat la intersecţia dintre dans contemporan, teatru, operă şi ritualurile şamanice, spectacolul se configurează ca un antidot. "Un antidot pentru regulile teatrului occidental, pentru modul frontal în care se arată publicului, pentru periodicitatea lui, pentru raportul de forţe pe care îl instituie. Un antidot (…) administrat pe ritmuri ucrainiene, filipineze şi sefarde pentru legatul farmecelor”, aşa cum precizează coregraful şi dansatorul francez.

Reprezentaţiile de la Bucureşti se înscriu în programul FranceDanse iniţiat de Institutul Francez din Paris în anul 2007.

An de an programul se concentrează asupra unor aspecte caracteristice relaţiei dintre scena coregrafică din Franţa şi contextul internaţional.

Anul acesta FranceDanse ajunge în Europa de Sud-Est sub forma unui itinerariu de tip Orient-Express cu opriri în 13 ţări, printre care şi România.

Spectacolele de dans ale unor coregrafi recunoscuţi sau la început de carieră au la bază propuneri transdisciplinare ce explorează forme performative în dialog cu spaţiul urban, arhitectura şi artele vizuale fiind însoţite de proiecţii de film şi de ateliere de coregrafie-dans.

Spectacol este nerecomandat minorilor sub 15 ani.

Accesul în corpul central se face prin intrarea A3 începând cu ora 18.00, respectiv, 19.30. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.