Reprezentaţii ale spectacolului „Daughters”, conceput de coregrafa Simona Deaconescu, vor avea loc, sâmbătă şi duminică, de la ora 19.30, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interpretarea şi textul aparţin Georgetei Corca, Simonei Dabija şi Teodorei Velescu, iar muzica este semnată de Monocube (Germania). Artista germană M. Kardinal a realizat compoziţia vizuală.

„Daughters” este un spectacol despre transformare, în care trei micro-istorii personale ficţionale, încărcate de ironie şi suspans se împletesc creând o nouă identitate.

Spectacolul semnat de Simona Deaconescu, fondatoarea Tangaj Dance, explorează motivaţiile şi modalităţile de expresie ale fiicelor generaţiei hippie, copile teribile ale post-punk-ului, care au încercat să sfideze omogenizarea colectivă, aflându-se într-un proces continuu de auto-actualizare şi afirmare a individualităţii creative.

Spectacolul de 40 de minute face parte din trilogia „Sons and Daughters” - o primă etapă a proiectului a fost realizată în Canada, în cadrul Springboard Danse Montreal, şi a constat într-o instalaţie performativă creată de coregrafa Simona Deaconescu alături de o echipă internaţională de 15 dansatori, ea fiind prima şi singura româncă selectată până acum la acest festival. Lucrarea a fost prezentată la Usine C în Montreal, pe 28 iunie, în cadrul secţiunii Emerging Choreographers.

Proiectul „Sons and Daughters” e cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, în parteneriat cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

Biletele, disponibile online pe kompostor.ro, costă 35 de lei (preţ întreg) şi 20 de lei (elevi, studenţi, pensionari).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.