Spectacolul de dans contemporan "Dorian", regizat de Oana Răsuceanu, care face parte din selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru, are programate două reprezentaţii în FNT, pe 22 şi 23 octombrie, la Teatrul Odeon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Produs de Asociaţia Culturală Control N, spectacolul "Dorian" pleacă de la o premisă, pe cât de absurdă, pe atât de puternică şi de imposibil de ocolit: sfârşitul lumii va veni în 24 de ore. 

Spectacolul este construit pe juxtapunerea dansului contemporan cu proiecţii multimedia. Jocul creat între mişcarea fizică, reală, concretă, construită sub ochii spectatorului şi imaginile surprinse în proiecţiile video va duce către descoperirea trecutului şi prezentului din viaţa lui Dorian.

"Dorian" este construit în jurul unui singur actor-dansator: George Albert Costea.

“Prin dans, imagini video şi muzică, fără niciun cuvânt rostit, DORIAN este, de fapt, înainte de orice, o poveste despre cuvinte. Cele pe care nu le spunem niciodată şi pe care atunci când ne facem curaj să le spunem, dacă ne facem vreodată curaj pentru asta, e deja puţin prea târziu”, spune Oana Răsuceanu, regizor şi coregraf. 

Spectacolul poate fi văzut în cadrul Festivalului Naţional de Teatru pe 22 şi 23 octombrie, de la orele 22.00, respectiv 20.00. 

"Dorian" a pornit deja în turneul naţional şi poate fi văzut în această toamnă şi pe scenele teatrelor din Buzău, Cluj, Târgu Mureş şi Sibiu. Spectacolul a mai fost selectat şi în cadrul Festivalului Tragos, organizat de Centrul Cultural "Jean Bart” din Tulcea, unde reprezentaţia a avut loc la începutul lunii octombrie.

Oana Răsuceanu semnează conceptul, regia şi coregrafia spectacolului, regizorul Iulia Rugină, alături de Adrian Câmpean, Dan Adrian Ionescu şi Mizdan, proiecţiile multimedia, iar Mihai Dobre semnează muzica originală a spectacolului.

Cu o activitate intensă ca scenarist de film, Oana Răsuceanu a absolvit în 2007 un Master în Artă Coregrafică în cadrul UNATC şi de atunci a derulat o serie de proiecte în zona teatrului şi dansului, ca scenarist / dramaturg, regizor şi coregraf. Printre spectacolele realizate de ea se află "Telefonul din colţul străzii" (spectacol de teatru-dans, după texte de Cristian Popescu)," Dear Diary" (spectacol de dans, realizat cu sprijinul Teatrului Nottara din Bucureşti), dar şi o serie de spectacole pentru copii.

Protagonistul spectacolului este George Albert Costea, membru al colectivului artistic al Teatrului Naţional “Marin Sorescu” Craiova, o prezenţă constantă în teatrele bucureştene (Teatrul Mic, Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis) şi în spaţiul teatrului independent (Godot Café Teatru, Green Hours, UNTEATRU, Compania D’Aya, Asociaţia Reciproca), George a lucrat cu numeroşi regizori, printre care Robert Wilson, Silviu Purcărete, Peter Schneider, Tim Carroll, Mircea Cornişteanu, Janusz Wisniewski, Răzvan Mazilu, Vlad Cristache sau Leta Popescu. În 2016, George a fost nominalizat pentru rolul din The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu, în regia lui Vlad Cristache, la Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Gala Premiilor UNITER). 

După premiera din toamna anului trecut, spectacolul s-a jucat în Bucureşti la Teatrul UNTEATRU şi Teatrul ODEON, în Timişoara la Teatrul Naţional “Mihai Eminescu”, în Craiova la Teatrul Naţional ”Marin Sorescu” şi în Ploieşti la Teatrul "Toma Caragiu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.