Spectacolul „Casa de la ţară” de Donald Margulies, „una dintre cele mai structurate şi mai reuşite piese americane care au ajuns pe Broadway în ultimul deceniu”, are premiera în România, anunţă TNB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul cu Maia Morgenstern se va juca din 9 aprilie, pe scena sălii Studio, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Regia, traducerea şi ilustraţia muzicală sunt semnate de Claudiu Goga.

Deţinător al unui Premiu Pulitzer pentru piesa „Cină cu prieteni”, Donald Margulies, născut în 1954, la New York, este dramaturg, scenarist, profesor de engleză şi scriere dramatică la Universitatea Yale. Piesele sale au fost montate în teatre importante din America, dar şi în oraşe ca Londra, Beirut, Tel Aviv, Stockholm, Tokio, Mumbai, Berlin, Viena, Sydney, Copenhaga, Paris şi Bucureşti. Casa de la ţară a avut premiera în 2014, la Los Angeles.

Cu o distribuţie alcătuită din Maia Morgenstern, Marius Manole, Gavril Pătru, Marius Bodochi, Raluca Aprodu, Maruca Băiaşu, Cătălina Mihai, „Casa de la ţară” propune, cu umor, ironie şi luciditate, o complicată poveste despre o familie de artişti.

„O poveste despre ce trăim atunci când trăim. Ne trăim viaţa? Ne trăim cariera? Ne trăim visele? Ne trăim eşecurile? O piesă despre mai multe feluri de a iubi şi despre mai multe feluri de a urî, despre forţa de distrugere a unui sărut şi despre forţa de distrugere a lipsei unui sărut. O poveste despre greutatea cuvintelor spuse şi despre durerea cuvintelor nespuse, despre preţul succesului şi preţul ratării, despre arta pură şi arta comercială, despre demonii orgoliului şi demonii pasiunii, despre părinţi şi copii, o poveste despre oameni”.


„Casa de la ţară” (un titlu voit cehovian, după cum declară autorul), este o piesă care, „printre alte lucruri ca timpul, frumuseţea, vârsta şi amintirile, explorează şi ideea universală a întoarcerii acasă” - Donald Margulies.

Multipremiatul regizor Claudiu Goga, care a montat pe scenele TNB „Jocul ielelor” în 2007 şi „Nebun din dragoste” în 2013, revine cu piesa „Casa de la ţară” - despre viaţa din spatele scenei.

Biletele au fost puse în vânzare pentru primele reprezentaţii - 9, 10, 16, 17 aprilie şi 1 mai 2022. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.