Spectacolele „Moftul român”, susţinut de Lari Giorgescu, şi „Două loturi”, în regia lui Alexandru Dabija, cu Marius Manole în distribuţie, vor fi prezentate de Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB) la Chişinău, pe 30 martie, în cadrul celei de-a patra ediţii a Turneului „Teatru Românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turneul, care a început în ianuarie, cu două spectacole ale Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău prezentate la Iaşi şi Bucureşti, continuă acum, sub genericul „Vino să te întâlneşti cu Alecsandri şi Caragiale la «Eminescu»!”.

În cea de-a doua parte a turneului, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale" va prezenta două spectacole la Chişinău, în data de 30 martie, de la ora 17.00 şi de la 19.30 - „Moftul român”, susţinut de Lari Georgescu, respectiv „Două loturi”.

„Moftul român”, bazat pe momentele şi schiţele lui Caragiale, va fi susţinut de Lari Giorgescu. Actorul TNB a ales să evidenţieze, cu minimum de recuzită şi mişcare scenică, meandrele satirice ale textelor caragialiene.

Celălalt spectacol ce va fi prezentat de Naţionalul bucureştean este realizat după nuvela lui Caragiale „Două loturi”. Acesta oferă publicului o viziune surprinzătoare asupra textului.

„Două loturi” inaugura în octombrie 2012, în Anul „Caragiale”, prima sală nou construită a Naţionalului bucureştean. În 2013, regizorul Alexandru Dabija a primit Premiul pentru cel mai bun regizor la Gala UNITER, iar scenograful Helmut Stürmer premiul pentru cea mai bună scenografie, urmat de un premiu similar la Festivalul Comediei Româneşti.

În 2014, spectacolul a participat la prima ediţie a Festivalului MITEM („Madach International Theatre Meeting”), organizat de Teatrul Naţional din Budapesta. În iunie 2017, „Două loturi” s-a jucat pe Scena Sălii Mari a Teatrului Naţional Slovac din Bratislava, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional ”Eurokontext s.k.”.

Distribuţia spectacolului este formată de: Gavril Pătru, Marius Manole, Ana Ciontea, Axel Moustache şi mai tinerii Corina Moise, Ilona Brezoianu, Eliza Păuna, Nicoleta Lefter/Valentina Zaharia, Mădălin Mandin, Daniel Hara, Mihai Munteniţă, Eduard Cârlan, Ionuţ Toader, Dragoş Dumitru – aproape debutanţi la momentul premierei.

Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri" din Iaşi va prezenta la Chişinuă, în cadrul turneului, spectacolele „Seceta Roşie", de Larisa Turea, în regia lui Petru Hadârcă (marţi, 27 martie, la ora 18.00) şi „Chiriţa în provinţie", de Vasile Alecsandri, regia Ion Sapdaru (miercuri, 28 martie, la ora 18.00).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.