"Cele 7 morţi ale Mihaelei Runceanu", "Medea’s Boys" şi "Sara/ Mara" sunt cele trei spectacole care se joacă în octombrie la Teatrul Apollo111 din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cele 7 morţi ale Mihaelei Runceanu" va putea fi văzut pe 23 octombrie, de la ora 20:00. 

"Disco ’89" este o serie de spectacole care prezintă mai multe viziuni asupra vieţii şi morţii uneia dintre cele mai populare artiste din România comunistă: Mihaela Runceanu. Catinca Drăgănescu şi Gabriel Sandu pun fiecare în scenă câte un spectacol, propunând abordări diferite, dar construite în jurul legendei care înconjoară personalitatea şi finalul tragic al cântăreţei, încă învăluit în mister şi teorii ale conspiraţiei. Seria DISCO ’89 este bazată pe o cercetare de peste 3 ani.

"Cele 7 morţi ale Mihaelei Runceanu" este spectacolul scris şi regizat de Catinca Drăgănescu.

O  femeie de 34 de ani vine acasă la finalul unei zile de muncă. Femeia nu e căsătorită. Nu are copii. Locuieşte ȋntr-o garsonieră proprietate personală, cu o altă femeie tânără, care o ajută cu gospodăria. Garsoniera se află la parterul unui bloc de locuinţe. Blocul se află ȋntr-un cartier dormitor. Cartierul se află ȋn capitala ţării. E toamnă. E 1989.

Pornit de la interviuri şi materiale documentare, spectacolul reprezintă o imaginare din multiple perspective a ultimelor zile din viaţa Mihaelei Runceanu. Fiecare personaj deţine o parte de adevăr, nimeni nu cunoaşte ȋnsă ȋntregul. Spectatorul este invitat să-şi construiască propria versiune asupra felului ȋn care s-au desfăşurat evenimentele de-a lungul unui voiaj ȋn măruntaiele universului optzecist, pe acorduri de Mihaela Runceanu.

Distribuţie: Oana Puşcatu, István Téglás, Silvana Negruţiu, Cristina Drăghici, Vlad Galer. Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventbook. 

"Sara/ Mara", în regia lui Bogdan Theodor Olteanu, se joacă pe 29 octombrie, de la ora 20:00. 

Patru vloggeri şi un manager aleargă după faimă şi fericire. Kind of. O poveste cu dragoste, trădări, sponsori, patriotism, cu ipocrizie şi candoare. Cu: Mădălina Stoica, Ştefania Cîrcu, Alexandru Ion, Carol Ionescu, Ramona Niculae. 

Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventbook - https://eventbook.ro/theater/bilete-sara-mara

"Medea’s Boys", în regia lui Andrei Măjeri, este programat pe 31 octombrie, la ora 20:00. 

Discriminarea de gen a dominat arta, cultura şi viaţa ultimelor milenii. “Medea’s Boys”  ilustrează o “demontare” regizorală a legendei Argonauţilor şi Lânii de Aur. Spectacolul aduce în discuţie vulnerabilităţile bărbaţilor, machismul, patriarhatul şi misoginismul, toate acestea prin ironie şi umor. Universul scenic, reprezentat de un bar cu tematică marina, este populat de o distribuţie integral masculină. Aici, câţiva argonauţi se întâlnesc pentru a celebra experienţa majoră a vieţii lor, călătoria mitologică pe nava Argo.

Apele acestor amintiri pline de curaj şi inconştienţă sunt tulburate de rememorarea Medeei, personaj imaginat de Euripide ca o apariţie castratoare, o nomadă criminală şi răzbunătoare. Ea se înfiripă mental în identităţile virusate, pline de fisuri, ale acestor şase non-eroi, martori apropiaţi ai unor evenimente majore, dar neatinşi de faimă. Manifestându-şi pornirile nu tocmai politically correct, totodată rememorând sacrificiile Medeei, dar şi recenta sa crimă, protagoniştii ajung să-şi schimbe gândirea retrogradă şi, în consecinţă, discursul sexist. “Medea’s Boys” ne vorbeşte despre patologia iubirii, într-un spectacol erotically incorrect. În fond, e vorba despre nişte bărbaţi care încearcă să înţeleagă.

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani. Cu: Cezar Grumazescu, Alexandru Ion, Alex Mirea, Vlad Ionuţ Popescu, Alex Chindriş şi Florin Aioane. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.