Cea de a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare va avea loc la Craiova, în perioada 19-29 mai, şi este organizată de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi Fundaţia Shakespeare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia de anul acesta cuprinde spectacole de teatru realizate de către mari regizori internaţionali - Robert Lepage, Oskaras Koršunovas, Silviu Purcărete, mult aşteptata producţie „The Tiger Lillies perform Hamlet” dar şi premiera spectacolului „Richard al III-lea” realizat de László Bocsárdi cu Sorin Leoveanu în rolul principal, o producţie a Festivalului Shakespeare şi a Naţionalului craiovean.

Peste 100 de evenimente: spectacole de teatru, performance-uri, instalaţii multimedia, spectacole de teatru VR, concerte, proiecţii de film în aer liber,  lansări de carte, conferinţe şi dezbateri  vor avea loc în 13 locaţii din Craiova, într-un eveniment  de mare ţinută artistică ce se adresează atât celor mai fini cunoscători ai teatrului internaţional cât şi publicului larg.

„Ce înseamnă Festivalul Shakespeare de la Craiova? O minune. Născută din iubire, salvată din pasiune şi - acum, iată - împlinită prin continuitate. Abia astăzi, când atâtea evenimente de peste tot au dispărut sau şi-au pierdut seva, înţelegem că visul lui Emil Boroghină durează, renaşte, e la clipa unui unui nou început. Iar noi toţi avem prilejul de a fi parte din el. Ce dar frumos! Ce sărbătoare a spiritului! Ce gest de preţuire a valorilor teatrului mondial: de la Wilson la Dodin, de la Lepage la Ostermeier, de la Declan Donnellan la Silviu Purcărete! Puţine, foarte puţine festivaluri de oriunde au reunit o asemenea galerie de personalităţi. Încă şi mai puţine încearcă să le adauge altele şi altele, ale unor noi generaţii. Este vocaţia celor care, din doi în doi ani, transformă Craiova într-o insulă shakespeareană. Victoria lor devine atunci un triumf al teatrului românesc pe marea scenă a lumii”, spune Octavian Saiu, critic de teatru, eseist si profesor universitar. 

Biletele pentru evenimentele din cadrul festivalului s-au pus deja în vânzare pe website-ul https://www.shakespearefestival.online.  

Cea de a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare, Craiova este organizată de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi Fundaţia Shakespeare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.