Spectacole de teatru, concerte, proiecţii de film şi activităţi pentru copii fac parte din programul festivalului Zilele unteatru, care va avea loc timp de o săptămână în centrul Bucureştiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unteatru Open-Air, stagiunea de vară a companiei unteatru, reintroduce în circuitul cultural al capitalei Grădina Casei Universitarilor, de pe strada Arthur Verona.

Recent ecologizat şi amenajat de Asociaţia Unteatru, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, spaţiul va fi inaugurat în perioada 19 - 25 iulie de festivalul anual de teatru şi muzică Zilele unteatru.

Evenimentul marchează a 11-a aniversare a unteatru printr-un program dedicat spectatorilor de toate vârstele, invitaţi să descopere, timp de 7 zile, cele mai noi producţii ale companiei, spectacole în premieră absolută, concerte acustice, filme şi activităţi pentru copii.

După ediţia din 2020, prima organizată integral în aer liber, evenimentul revine în acest format. Zilele unteatru.11 va reprezenta o avanpremieră a stagiunii găzduite până la toamnă de Grădina Casei Universitarilor, oferind publicului ocazia de a  explora mica pădure din centrul oraşului prin intermediul evenimentelor culturale incluse în programul festivalului.

„Domnişoara Iulia”, cel mai nou spectacol al regizorilor Andrei şi Andreea Grosu, o co-producţie Caleido cu Dana Rogoz, Richard Bovnoczki şi Mihaela Trofimov, va deschide stagiunea din grădină cu o reprezentaţie specială, programată luni, 19 iulie, de la ora 21:00. În deschiderea evenimentului, Dobrică (Mihai Dobre), cel care semnează muzica din spectacol, va anima atmosfera din spaţiu printr-un opening party cu acces liber.

Pe 20 iulie, începând cu aceeaşi oră, va fi proiectat „Another Round” (r. Thomas Vinterberg), premiat în iarnă de Academia Europeană de Film şi cu Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj internaţional, între altele.

În aceeaşi seară, Dan Byron va deschide seria concertelor acustice, de la ora 19:00.

Pe 21 iulie, de la ora 19:00, pe scena 360°, amenajată special pentru concertele în aer liber, spectatorii îl vor asculta pe Oigăn, cunoscut pentru colaborările sale cu trupe precum Robin and The Backstabbers, Kumm şi Moon Museum. Acum, el va concerta solo. 

De la ora 21:00, Florina Gleznea, Cristina Casian şi Mădălina Anea vor reveni pe scenă în spectacolul ,,3 surori’’ (r. Peter Kerek), în care muzica, efectele vizuale, coregrafia şi jocul actoricesc construiesc o nouă perspectivă asupra universului cehovian.

În spaţiul dedicat proiecţiilor va rula pe 22 iulie, în premieră absolută, „Aici Moscova”, cea mai nouă producţie #unteatruCinematic. Protagonişti sunt actorii Nicoleta Lefter, Alex Călin, Liviu Romanescu şi Răzvan Rotaru, ce vor putea fi urmăriţi pe marele ecran într-un proiect inedit, conceput şi coordonat de Catinca Drăgănescu şi Simona Deaconescu, în scenografia lui Gabi Albu şi imaginea lui Carmen Tofeni. Proiectul este finanţat de AFCN, iar accesul la eveniment va fi gratuit, în baza rezervărilor online.

În aceeaşi zi, de la ora 19:00, iubitorii de muzică sunt invitaţi să-i descopere în concert pe cei de la Dimitri’s Bats. 

Pe 23 iulie, Alina Berzunţeanu şi Istvan Teglas împărtăşesc din propriile temeri, speranţe şi regrete în spectacolul „O familie fericită” - un colaj de întâmplări personale, transpuse într-un spectacol prezentat în premieră absolută, de la ora 19:00.

Într-o formulă acustică, trupa EMIL, una dintre cele mai longevive din România, concertează în aceeaşi seară, de la ora 20:30.

Spectacolul „Efecte secundare”, în regia lui Vlad Bălan, cu Bogdan Nechifor, Camelia Pintilie, Vlad Ionuţ Popescu şi Oana Jipa, va putea fi urmărit în premieră, pe 24 iulie, de la ora 20:00. În aceeaşi zi, Maria Răducanu şi Maxim Belciug vor cânta live, începând cu ora 18:00.  

În ultima zi de festival, de la ora 11:00, copiii vor putea viziona spectacolul „Carina pe drumul spre casă”, o producţie Unteatru de copii, în regia Oanei Răsuceanu. 

Programul complet şi biletele pentru evenimentele incluse în programul Zilele unteatru.11 sunt disponibile online, pe www.unteatru.ro. Accesul în spaţiu va fi posibil din strada Arthur Verona, în conformitate cu normele în vigoare.

Toate evenimentele incluse în proiectul Unteatru Open-Air vor fi organizate cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie în vigoare. Accesul la evenimente va fi posibil doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, şi numai dacă au trecut cel puţin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care pot prezenta un rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, şi persoanelor care pot prezenta rezultat negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore.

De asemenea, accesul va fi posibil prin prezentarea unor documente medicale care să ateste faptul că posesorul documentelor se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS CoV-2.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.