Zeci de spectacole cu nume importante ale scenei româneşti, printre care Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Marcel Iureş, Maia Morgenstern, George Mihăiţă sau Marius Manole vor putea fi urmărite la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Independent Constanţa (FITIC), care începe sâmbătă, intrarea fiind liberă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, FITIC debutează, sâmbătă, cu spectacolul  “Bullets Over Lipscani,” din distribuţia căruia fac parte Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Cătălin Babliuc, regia fiind semnată de Eugen Gyemant.

Programul de sâmbătă continuă,  de la ora 16.00, cu piesa “Bufonii”, a Companiei Teli, apoi, de la ora 18.00, este programat spectacolul “Sâmbătă: averse!”, din partea Asociaţiei Jamais Vu.

Prima zi a festivalului se încheie de la ora 20.30 cu spectacolul “Dineu cu proşti”, al Teatrului Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti. Din distribuţie fac parte Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Alexandru Bindea, iar regia este semnată de Ion Caramitru.

În zilele următoare, amatorii de teatru vor putea urmări atât spectacole aflate în competiţie, cât şi piese din afara acesteia.

Printre cele din această ultimă categorie se află “Doi pe o bancă”, cu Florin Zamfirescu şi Tania Filip, “Noi 4”, cu Marius Manole, Lia Bugnar, Maria Obretin, Oana Tudor,  “Varşovia:ghid turistic”, cu Maia Morgenstern, Claudiu Istodor, Rudi Rosenfeld, “Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?, cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă.

Gala FITIC este programată în 9 septembrie, de la ora 18.30, iar festivalul se va încheia de la ora 20.30 cu spectacolul “Podu’”, cu Horaţiu Mălăele, George Ivaşcu, Meda Victor, în regia lui Horaţiu Mălăele.

De asemenea, organizatorii au pregătit şi câteva ateliere intitulate “Romanul scriiturii. Fenomenologie şi semiotică”, “Munca actorului cu sine însuşi” - Workshop Arta Actorului şi “Arhitectura corporală”.

Spectacolele vor avea loc în două săli din sediul Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovschi”, iar intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. 

Organizatorii au precizat că înainte de începerea spectacolului, cu jumătate de oră, la intrare se vor da bonuri pentru a nu exista neînţelegeri în privinţa locurilor, iar bonnul trebuie predat la ieşirea de la spectacol.

“Pe bon se află numele spectacolului la care doriţi să asistaţi şi doar acela. Nu este permisă rămânerea în sală după finalizarea spectacolului”, au precizat organizatorii.

Ei au menţionat că aceste reguli se aplică pentru toate spectacolele din cadrul festivalului.

Festivalul Internaţional de Teatru Independent Constanţa are loc în perioada 2-9 septembrie şi este organizat de către Asociaţia Culturală Teatrelia cu sprijinul Primăriei Constanţa.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.