Casa de licitaţii Sotheby's a anunţat, miercuri, că speră să vândă în primăvară, pentru 48 de milioane de dolari, un diamant albastru de mai mult de 15 carate, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vânzarea pentru acestă bijuterie numită „De Beers Cullinan Blue”, estimat la mai mult de 48 de milioane de dolari, ar trebui să aibă loc în aprilie la Hong Kong. 

Este „cel mai mare diamant albastru fără impurităţi” înregistrat de Gemological Institute of America (GIA), a indicat Sotheby's, precizând că va fi prima dată când un astfel de diamant este scos la vânzare.  

Piatra, prezentată săptămâna aceasta la New York, va fi propusă spre vânzare în timpul săptămânii de lux la Hong Kong în luna aprilie. Ea a fost descoperită în aprilie, anul trecut, în mina Cullinan, în Africa de Sud. 

„De Beers Cullinan Blue” este mai gros decât „Oppenheimer Blue” de 14,62 carate, care a fost vândut la licitaţie în mai 2016 pentru 57,5 milioane de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.