Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) a anunţat vineri că va pune la dispoziţie, în premieră în România, un sistem de ghidare pentru nevăzători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un eveniment care va marca inaugurarea acestui sistem va avea loc sâmbătă, de la ora 12.30.

Sistemul de ghidare pentru nevăzători este dotat cu marcaje tactile inteligente, ce pot fi citite cu ajutorul unui baston special, care transmite poziţia curentă la o aplicaţie pentru telefonul mobil.

În funcţie de poziţia geografică înregistrată de sistemul GPS al telefonului, aplicaţia ştie unde se află utilizatorul, astfel încât pot fi transmise mesajele de orientare şi de informare preînregistrate. Traseul alcătuit este format din marcaje de ghidare, cu nervuri longitudinale care indică direcţia de deplasare şi din marcaje de avertizare care informează nevăzătorul cu privire la potenţialele pericole şi obstacole. Scopul acestui sistem este de a ajuta la orientare, în special în spaţiile deschise. Marcajele tactile pot fi simţite cu bastonul, dar şi cu piciorul.

Sistemul de ghidare tactilo-vizual a fost creat de Brother Intelleg Transilvania SRL şi donat muzeului, se arată într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.