Sir David Attenborough a spus că încă mai "speră" la un viitor al planetei noastre, deşi oamenii vor fi nevoiţi să nu se gândească doar la ei înşişi, potrivit independent.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Naturalistul şi prezentatorul TV, în vârstă de 92 de ani, a fost întrebat dacă mai crede că omenirea va exista pe Pământ câteva sute de ani, având în vedere că efectele schimbărilor climatice au devastat populaţiile la nivel global. 

"Nu cred că va fi nelocuită", a declarat el la "The Arts Hour" de la BBC World Service. "Aproape cu siguranţă că nu va mai fi atât de bogată pe cât a fost. Întrebarea este, cât de săracă va fi". 

"Oamenii sunt cele mai adaptabile organisme care au apărut vreodată pe planetă şi extraordinar de inventive. Dacă îşi îndreaptă atenţia către alte fiinţe, la care de altfel se pricep, dacă îşi dau silinţa, atunci există speranţă". 

El a adăugat: "Cred că este puţin probabil ca strănepoţii mei să vadă ceea ce am întâlnit în călătoriile mele, în Borneo sau în alte locuri, acum 50 de ani". 

Naratorul filmelor "The Blue Planet" şi "Dynasties" a mai spus că este o "comoară preţioasă" curiozitatea înnăscută a unui copil. "Fiecare copil se naşte cu o curiozitate pentru lumea înconjurătoare. Dacă pierzi acest lucru cu care te-ai născut, ai pierdut una dintre cele mai preţioase comori pe care le ai. Viaţa ta va fi cea mai săracă". 

"Paradoxul este că în prezent suntem mai mulţi oameni pe Pământ decât am fost vreodată, dar, cu toate acestea, cunoaştem lumea mai mult decât oricând. Planeta se vede acum al televizor în fiecare zi", a sublinait naturalistul. 

"The Arts Hour" cu Sir David Attenborough va fi difuzată pe 5 ianuarie pe BBC World Service. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.