Sicriul cu trupul neînsufleţit al scriitorului şi omului de teatru Dinu Săraru va fi depus, luni, la ora 12.00, în Foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional, pentru un ultim omagiu. Înmormântarea va avea loc miercuri, la cimitirul din Slătioara, Vâlcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timp de 12 ani, între 1977-1989, Dinu Săraru a condus Teatrul Mic. Pe această scenă s-au prezentat sub direcţia sa spectacole care au devenit adevărate referinţe pentru istoria teatrală românească.

În 26 ianuarie 2001, după 11 ani de absenţă din viaţa teatrului, Dinu Săraru prelua funcţia de director al Teatrului Naţional. A fost al 44-lea director din istoria acestei instituţii. „În cei trei ani de directorat (până în decembrie 2004) îşi afirmă prin fiecare gest respectul faţă de înaintaşi”, dorind ca Teatrul Naţional să redevină „o instituţie de moralitate şi verticalitate artistică”.

Încă din prima lună de directorat a fost editată o nouă serie a Gazetei Teatrului Naţional şi a fost reluată publicarea de noi titluri în „Biblioteca Teatrului Naţional”. A fost redeschis, după o întrerupere de 23 de ani, Muzeul Teatrului Naţional. În decembrie 2002 a apărut Almanahul aniversar al Teatrului Naţional (150 de ani de la fondarea Teatrului Cel Mare) şi, ulterior, albumul bibliofil „Zidirea Teatrului cel Mare”.

Dinu Săraru s-a stins din viaţă sâmbătă, la vârsta de 92 de ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.