Drama medicală „Doc - În mâinile tale” („Doc Nelle tue mani”) revine la AXN cu sezonul doi din 6 octombrie şi va fi difuzat în fiecare joi seara, de la ora 21.00, cu episoade duble.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul „Doc - În mâinile tale”, cu Luca Argentero („Eat, Pray Love”) în rol principal, este inspirat din povestea reală a doctorului Pierdante Piccioni, care şi-a pierdut memoria ultimilor doisprezece ani în urma unui accident şi care este cunoscut în Italia ca „doctorul Amnezie”.

Doctorul Andrea Fanti este unul dintre cei mai buni medici internişti din Italia, autoritar şi încrezător, dar care are o relaţie impersonală, chiar detaşată faţă de pacienţii săi.  În urma unui traumatism cranian supravieţuieşte, dar îşi pierde amintirea ultimilor doisprezece ani din viaţă. Fără amintiri, Andrea se trezeşte într-o lume necunoscută, în care cei dragi au devenit brusc străini, relaţiile noi sunt uitate şi triumfurile sale medicale sunt aproape pierdute. Spitalul este singurul loc în care se simte cu adevărat acasă şi unde, pas cu pas, începe să îşi reconstruiască viaţa, întâi ca pacient, apoi ca soţ, tată şi, în cele din urmă, ca medic.

Finalul primului sezon îl găseşte pe doctorul Fanti prins între cele două femei din viaţa sa - Agnese, fosta soţie, pe care încă o mai iubeşte şi de care nu îşi aminteşte că a divorţat, şi Giulia, rezidenta şi iubita sa, de a cărei existenţă a uitat.
Echilibrul fin pe care doctorul Fanti l-a câştigat cu greu, atât în activitatea sa din spital, cât şi în relaţiile cu cei apropiaţi, este complet dat peste cap de pandemia COVID-19, care a lovit din greu întreaga Italie, în debutul sezonului doi.


Noul sezon nu se va concentra pe impactul imediat al pandemiei şi perioada critică de la începutul acesteia, ci va explora mai mult revenirea la noua normalitate, eforturile medicilor de a se ocupa, cu multa empatie, de pacienţii care au nevoie de un diagnostic şi de cel mai bun tratament.

În această călătorie spre o nouă realitate, viitorul întregii secţii de medicină internă este în joc şi Doctorul Fanti va trebui să-şi apere echipa şi metoda de lucru axată pe medicina narativă şi relaţia empatică cu pacienţii, întrucât noul şef este setat să transforme departamentul într-un centru care să prevină viitoare pandemii. Întrucât acesta nu se lasă înduplecat, Fanti realizează că are o singură şansă să-şi salveze rezidenţii şi pacienţii: să înceapă recuperarea medicală şi psihologică pentru a-şi relua vechea poziţie. 

„Doc - În mâinile tale” este o co-producţie Luxe Vide şi Rai Fiction, producători executivi fiind Jan Michelini (Devils, Medici), Daniele Passani (Medici) şi Corrado Trionfera (Medici). 

Matilde Gioli, Sara Lazzaro, Gianmarco Saurino, Simona Tabasco, Pierpaolo Spollon şi Alberto Malanchino îşi reiau rolurile în noul sezon, care a avut premiera în ianuarie 2022 în Italia, pe Rai 1, fiind extrem de aşteptat de publicul din peninsulă. Mai mult, în cadrul prestigioaselor premii Nastri D’Argento, serialul a fost recompensat cu premiul pentru cea mai bună „dramedie”, în timp ce Luca Argentero a primit trofeul pentru cel mai bun actor.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.