Ziua Internaţională a Dansului va fi sărbătorită pe 29 aprilie, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB), printr-un eveniment special, cu mişcări şi ritmuri afro-caraibiene la care spectatorii vor participa, precum şi un workshop dedicat pasionaţilor, susţinut de coregrafa din Republica Dominicană, Sade Bully.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ziua Internaţională a Dansului are o istorie de 35 de ani, fiind inaugurată în 1982 de Institutul Internaţional de Teatru, prin Comitetul Internaţional al Dansului. 

Sade Bully, coregrafă născutā în Republica Dominicană, care a studiat iniţial dansul în Jamaica, va organiza workshopul de dans ”Afro-Caribbean Jazz”, în zilele de 28, 29 şi 30 aprilie. Workshopul li se adresează tuturor pasionaţilor, indiferent de vârstă şi nivel tehnic. 

Participanţii vor fi expuşi unei fuziuni de tehnici moderne care alcătuiesc acest stil eclectic, concentrându-se în acelaşi timp pe agilitate, flexibilitate, viteză, forţă, muzicalitate, poliritmuri şi virtuozitate. Dansatorii vor primi uneltele necesare pentru a-şi extinde vocabularul de mişcări cu ajutorul tehnicilor afro-caraibiene moderne şi contemporane. 

Programul pe zile va arăta astfel: vineri (orele 19.00 şi 21.00), sâmbătă - orele 16.00 - 18.00, iar duminică - orele 14.00 şi 16.00. Sunt admişi maximum 25 de participanţi. Taxa de participare la workshop este de 250 lei pentru toate cele 3 zile sau 100 lei pe zi. Accesul la workshop-ul se face pe bază de înscriere la adresa de e-mail ana.papadima@cndb.ro, telefon 0729 902 506. Taxa se va achita direct la sala Stere Popescu, cu jumătate de oră înainte de începerea workshopului. (Blv. Mărăşeşti 80-82). 

Chiar de Ziua Internaţională a Dansului, pe 29 aprilie, de la ora 19.00, CNDB îi invită pe spectatori la sala Stere Popescu, pentru a asista la o prezentare/ performance realizată de Sade Bully şi Momo Sanno, la care intrarea este liberă. 

Evenimentul va conţine momente solo şi duete şi va culmina cu un jam session de dans cu toţi spectatorii. 

”Din dragoste pentru dans, pentru frumuseţea pe care o aduce în inimile noastre şi libertatea pe care le-o dă corpurilor, vă invităm la un performance dansant deschis tuturor. Dansăm. Momo şi Sade. Voi şi noi. Unitate prin dans”, au transmis dansatorii invitaţi, Sade Bully şi Momo Sanno. 

Sade Bully s-a născut în Caraibe, iar acum locuieşte şi activează în New York. A început să studieze dansul în Jamaica, unde a dansat în The Company Dance Theater, înainte de a se muta la New York pentru a-şi continua cariera. Acolo, ea a studiat la The Ailey School şi a dansat în cadrul renumitului Alvin Ailey American Dance Theater, înainte de a intra în compania Garth Fagan Dance, unde a fost dansatoare principală şi solistă în ultimii şase ani.

A susţinut turnee la nivel naţional, în Statele Unite, fiind apreciată de critică pentru activitatea ei din cadrul companiei, şi tocmai a încheiat un stagiu de trei luni în domeniul dansului contemporan alături de Baletul Vivo din Roma.

Sade s-a specializat în tehnica Fagan, utilizată de compania Garth Fagan Dance, dar a studiat şi tehnici ca Horton, Graham, balet şi stiluri afro-caraibiene moderne. Sade a predat dansul pentru toate grupele de vârstă şi nivelurile de tehnică de-a lungul întregii ei cariere, din Caraibe până în SUA şi Europa. Acesta este primul workshop organizat de ea la Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.