Serialul „Regele Varşoviei” (Król, 2020), o poveste cu gangsteri plasată în Varşovia anului 1937, o producţie Canal+ Polonia, are premiera în România, la Focus Sat TV, în 12 mai, de la 22.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul polonez vorbeşte despre setea de putere şi căutarea menţinerii acesteia cu orice preţ, într-o vreme când frecvenţa ciocnirilor dintre grupurile fasciste şi muncitorii socialişti este în creştere, iar o grupare de tip mafiot conduce oraşul. Este o ficţiune în 8 episoade difuzate în zilele de luni şi joi, câte două episoade, de la ora 22.00, despre suişurile şi coborâşurile mafiei care îşi exercită influenţa în capitala Poloniei înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial.

În 1937 mafia conduce oraşul Varşovia sub mana de fier a influentului gangster socialist polonez, Janek “Buddy” Kaplica (Arkadiusz Jakubik). Locotenentul său principal este un boxer evreu, Jakub Szapiro (Michał Żurawski), adorat de femei, invidiat şi temut de bărbaţi. Jakub visează să devină el Regele Varşoviei şi intră în jocurile pentru putere elaborând un plan complex. El are parte de complicaţii personale cu trei femei care îi pot decide soarta: mama copilului său, Emilia (Aleksandra Pisula), fosta iubită Ryfka (Magdalena Boczarska) şi Anna (Lena Gora), sora duşmanului său de moarte, care ţese propria reţea de intrigi în jurul lui.

De cealaltă parte a baricadei se află Bronisław Żwirski (Piotr Pacek), liderul naţionaliştilor polonezi, care plănuieşte o lovitură de stat armată. Împreună cu oficialii şi militarii însetaţi de putere, el urmăreşte o răsturnare sângeroasă a guvernului pentru instituirea unui nou regim, dar Buddy Kaplica îi stă în cale. El nu este doar regele gangsterilor din Varşovia, ci şi un veteran al luptei poloneze pentru independenţă având o mare influenţă în cercurile guvernamentale. Când cele două lumi se ciocnesc şi loialităţile se schimbă, iar conflictul se poartă pe toate planurile, nu poate exista decât un câştigător.

Fără teamă să prezinte brutalitatea lumii interlope, producţia îşi propune să ofere o experienţă cât mai veridică. Personajele, decorul, costumele şi cinematografia introduc spectatorul în atmosfera Poloniei antebelice şi oferă cu pricepere şi talent viziunea autorului asupra unei perioade memorabile în istoria unei naţiuni. 

Serialul se bazează pe romanul cu acelaşi titlu al lui Szczepan Twardoch. Jan P. Matuszyński, celebru regizor polonez cu 26 de trofee şi 22 de nominalizări în palmares este responsabil pentru regie, iar scenariul este rezultatul colaborării dintre Matuszyński şi Twardoch. „Regele Varşoviei” a fost premiat cu statueta Eagle 2021 la categoria „Cel mai bun serial de ficţiune” în cadrul Polish Film Awards.

Pentru iubitorii de seriale europene de calitate care nu se numără încă printre clienţii Focus Sat, sau cei care vor să acceseze acest conţinut chiar şi în deplasare, de pe orice dispozitiv smart, de oriunde în UE, Aplicaţia Focus Sat poate fi accesată gratuit timp de 7 zile.  În biblioteca video on demand din Aplicaţia Focus Sat sunt disponibile în exclusivitate sezoane întregi din producţii de succes Canal+ precum: „Planeta celor singuri”, „Pro şi contra” (2 sezoane),  „Paris Police 1900”, „Baron Noir” (3 sezoane), „Pedagogul” (2 sezoane), „ZeroZeroZero”, „Moscow Noir”, „Nox”, „Secretul celor cinci”, „Ai încredere în mine” (2 sezoane), „Ostatici în subteran” (2 sezoane). Focus Sat TV este inclus în toate pachetele TV satelit Acces precum şi în aplicaţia Focus Sat cu pachetele TV online Play TV.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.