Premiera serialului „NASA: Culisele Inovaţiilor”, în şase părţi, are loc în 16 aprilie, pe National Geographic, marcând 43 de ani de la trimiterea primei nave în spaţiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pornind de la o dată emblematică în istoria explorării spaţiului, 12 aprilie 1981, când Administraţia Naţională Aeronautică şi Spaţială a lansat nava spaţială Columbia (OV-102), serialul „NASA: Culisele Inovaţiilor” aduce în atenţia telespectatorilor National Geographic povestea fascinantă a oamenilor care stau în spatele unora dintre cele mai spectaculoase descoperiri şi inovaţii din domeniul spaţial. Acum 43 de ani, Columbia a fost prima navă spaţială reutilizabilă, proiectată pentru a efectua mai multe misiuni în spaţiu, deschizând astfel calea pentru explorarea spaţiului cosmic într-un mod cât mai accesibil şi sustenabil.

În fiecare episod, veţi descoperi povestea captivantă a unor inventatori, inovatori, oameni de ştiinţă, ingineri şi antreprenori care au pus umărul la dezvoltarea unor tehnologii revoluţionare. Documentarul oferă acces exclusiv la campusurile tehnologice şi la centrele de inovare ale NASA, prezentând cum arată o zi obişnuită într-una dintre cele mai mari companii din lume.

Telespectatorii vor putea fi martorii unor inovaţii incredibile care vor schimba cursul istoriei şi vor deschide noi orizonturi pentru umanitate: de la sateliţii trimişi în spaţiu până la roverele pe Marte echipate cu inteligenţă artificială.

Cum se pregătesc astronauţii pentru misiunile în spaţiu? Cine sunt oamenii care deservesc sateliţii NASA? Cum funcţionează binecunoscutul sistem de control GPS în călătoriile interplanetare? Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele întrebări la care se răspunde în seria de şase episoade „NASA: Culisele Inovaţiilor”.

Premiera va avea loc marţi, 16 aprilie, de la ora 21:00, pe National Geographic. Noi episoade sunt difuzate în fiecare marţi, de la ora 21:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.