Două sezoane ale serialului "Avocatul" ("The Lawyer/ Advokaten", 2018), producţie Canal+ Original, vor fi difuzate la Focus Sat TV, din 10 noiembrie, de la ora 21.30, urmând ca în zilele de luni şi joi să fie programate câte două episoade.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Avocatul" este un serial nordic/ scandi noir, cu acţiunea localizată în Malmö, capitala criminalităţii din sudul Suediei şi port situat în apropierea capitalei Danemarcei, Copenhaga. Cele două oraşe sunt unite prin podul Øresund care leagă Suedia şi Danemarca, dar de asemenea prin sistemele lor de justiţie compatibile, care permit avocaţilor să profeseze de ambele părţi ale strâmtorii. 

Frank Nordling (Alexander Karim) este un avocat tânăr cu o carieră extrem de promiţătoare. Când Frank află că părinţii lui au fost ucişi de unul dintre liderii lumii interlope din Copenhaga, Thomas Waldman (Thomas Bo Larsen), decide să se răzbune. Spre groaza lui Frank, Waldman se întâmplă să fie unul dintre cei mai importanţi clienţi ai firmei de avocatură, un client generos pe care firma l-a ajutat să scape de justiţie în numeroase ocazii. Pentru a obţine răzbunarea dorită Frank trebuie să se infiltreze în organizaţia lui Waldman, să devină avocatul şi omul său de încredere. Sala de judecată, care constituie inima serialului, este lumea lui Frank, un univers cu care este foarte familiarizat şi, de asemenea, locul unde îşi va căuta răzbunare. Dar nu merge totul conform planului şi se trezeşte în mijlocul unui joc periculos, în care cea mai mică greşeală poate duce la propria sa moarte. Lumea interlopă este dură, dar nimic nu îl va suprinde la fel de tare ca atunci când descoperă cât de putred este de fapt sistemul juridic danez.

De cealaltă parte, Thomas Waldman a fost implicat în lumea criminalilor de la o vârstă fragedă. A petrecut câţiva ani în închisoare, dar nu a fost acuzat sau condamnat pentru nimic în ultimul deceniu. El evită inteligent orice legătură directă cu activităţile sale ilicite lucrând exclusiv prin intermediari şi este implicat în principal în traficul de droguri, furturi de maşini de lux, construcţii şi contractarea unor servicii care nu sunt extrem de ortodoxe. Fiica lui, Therese (Sara Hjort Ditlevsen), este lumina ochilor lui şi punctul său slab. Este o tânără foarte frumoasă şi sensibilă, dar deloc naivă. Pentru viitorul ei, Waldman plănuieşte să-şi extindă operaţiunile şi să devină o figură respectată dincolo de lumea interlopă.

Sara Khalil (Malin Buska), sora lui Frank, este şi ea un personaj important, care vrea să ajute şi să facă ceea ce este corect, dar este predispusă la izbucniri bruşte de emoţie şi chiar la violenţă. Ea a început să consume droguri devreme, după moartea părinţilor, dar apoi s-a îndreptat şi s-a alăturat forţelor de poliţie, ca şi tatăl ei. Nu a reuşit însă niciodată să scape complet de nocivul obicei şi recidivează periodic, de fiecare dată când viaţa reală devine prea mult pentru ea.

Prin personajele memorabile, intriga complexă şi miza pusă în joc, serialul s-a dovedit a fi un succes pentru publicul din Suedia şi Danemarca. Avocatul şi scriitorul Jens Lapidus a participat la filmări pentru a se asigura că elementele ce ţin de sistemul juridic sunt cât se poate de credibile.

Cele două sezoane ale serialului „Avocatul” vor intra în biblioteca VOD din Aplicaţia Focus Sat, alături de numeroase alte seriale europene de succes producţie Canal+ Original, printre care se numeră „Ultimele pantere”, „Posedare”,  „Regele Varşoviei” „Planeta celor singuri”, „Pro şi contra”,  „Paris Police 1900”, „Baron Noir”, „Pedagogul”, „ZeroZeroZero”, „Moscow Noir”, „Nox”, „Secretul celor cinci”, „Ai încredere în mine”, „Ostatici în subteran”, „Ani şi ani”, „Klangor”, „Spirala crimei” precum şi sute de alte filme din catalogul FilmBox OnDemand, documentare National Geographic şi History ş.a.

Cei care nu sunt încă clienţi Focus Sat pot testa gratuit timp de 7 zile Aplicaţia Focus Sat.

Focus Sat TV este inclus în toate pachetele TV satelit Acces precum şi în aplicaţia Focus Sat cu pachetele TV online Play TV.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.