Serialele „Shakespeare şi Hathaway: detectivi particulari", „Soţia perfectă" şi „Deadwood" sunt difuzate de luni la TVR 1, iar la TVR 2 vor fi programate producţiile „Familia Borgia" şi „Comisarul Ricciardi".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul poliţist cu accente de comedie, filmat chiar în oraşul unde s-a născut Shakespeare, producţie BBC 2018 - „Shakespeare şi Hathaway: detectivi particulari" începe luni, de la ora 18.00, la TVR 1.

Tot de luni, de la 23.00, ne aşteaptă „Soţia perfectă", o dramă difuzată în premieră, inspirată din scandaluri sexuale celebre în lumea politică americană. Iar în weekend, fanii filmelor western se vor bucura să urmărească la TVR 1 una dintre cele mai apreciate producţii de televiziune ale tuturor timpurilor, „Deadwood".

TVR 2 începe anul cu seriale apreciate atât de publicul cinefil, cât şi de critica de specialitate. Tot de luni, 16 ianuarie, vedem „Familia Borgia". Difuzată de luni până vineri, de la ora 22.00, seria semnată de regizorul Neil Jordan, cu Jeremy Irons în rolul principal, este câştigătoare a unor premii la mari festivaluri de gen. Deja de tradiţie, seara de sâmbătă, de la ora 22.00, aparţine serialului italian. Pentru iubitorii genului, din 21 ianuarie, TVR 2 programează o producţie a anului 2021: „Comisarul Ricciardi".

Serialul „Shakespeare şi Hathaway: detectivi particulari" (Shakespeare and Hathaway: Private Investigators - Regatul Unit, 2018) va începe pe TVR 1 şi va fi difuzat de luni până vineri, de la ora 18.00. Frank şi Lu, doi simpatici agenţi privaţi - un fost inspector de poliţie şi o coafeză cu nume faimos, vor lucra în Stratford-upon-Avon, oraşul de baştină al „marelui Will", aşa că aluziile la celebrele piese shakespeariene sunt ingrediente de bază în investigaţii.

Numele personajelor principale ale serialului „Shakespeare şi Hathaway: detectivi particulari" fac referiri în mod evident la William Shakespeare şi la soţia sa, Anne Hathaway. Numele ofiţerului superior de poliţie, „Marlowe", duce cu gândul la Christopher Marlowe, dramaturg contemporan cu Shakespeare. Asistentul, „Sebastian", îşi ia, cel mai probabil, numele de la personajul din „Twelfth Night". Şi numele altor personaje cu apariţii episodice provin din viaţa şi operele lui Shakespeare. De asemenea, titlurile episoadelor serialului sunt citate din operele lui Shakespeare.

Drama „Soţia perfectă" (The Good Wife - SUA, 2009-2016) este difuzată în premieră de TVR 1. De luni până vineri, de la ora 23.00, o are în prim plan pe Alicia Florrick, mamă devotată şi soţie de procuror general, care îşi vede viaţa întoarsă pe dos când soţul ei, Peter, este condamnat la închisoare în urma unui uriaş scandal de corupţie şi hărţuire sexuală. După 13 ani în care a fost „soţie perfectă" şi mamă casnică, ea devine brusc susţinătorul financiar al familiei şi îşi reia vechea meserie de avocat.

Julianna Margulies a câştigat două premii Emmy pentru interpretarea ei din „Soţia perfectă" – unul în 2011 şi unul în 2014. Alte premii cu care a fost laureat serialul sunt: Premiul Emmy 2010 pentru cel mai bun rol secundar feminin într-un serial dramatic (Archie Panjabi); Premiul Globul de Aur 2010 pentru cel mai bun rol principal feminin într-un serial (Julianna Margulies); Premiul Screen Actors Guild 2010 şi 2011 pentru cel mai bun rol principal feminin într-un serial dramatic (Julianna Margulies).

Serialul a fost inspirat parţial din scandalul de prostituţie ce l-a avut în centru pe politicianul democrat Eliot Spitzer, fost guvernator al New York-ului. De asemenea, acţiunea aminteşte şi de alte scandaluri sexuale în care au fost implicaţi politicieni americani, precum John Edwards sau Bill Clinton.

Cu Julianna Margulies ne-am întâlnit şi în seriale precum „Spitalul de Urgenţă", unde a jucat rolul medicului Carol Hathaway şi unde a împărţit platourile de filmare cu George Clooney. În rolul lui Peter Florrick, soţul pe care scandalul sexual îl trimite după gratii, este Chris Noth, partenerul lui Sarah Jessica Parker în „Totul despre sex".

Serialul western „Deadwood" (Deadwood - SUA, 2004-2006) a fost premiat cu opt Emmy şi un Glob de Aur. Din 21 ianuarie, la TVR 1, publicul va vedea un serial de televiziune cu personaje bine conturate, întâmplări care reflectă adevăruri istorice, dar care conţine şi elemente de ficţiune substanţiale. Povestea este plasată în 1876, la scurt timp după bătălia de la Little Bighorn şi înfrângerea armatei americane de triburile indiene. Tabăra de la Deadwood, un orăşel improvizat, atrage numeroase personaje dornice de îmbogăţire: foşti soldaţi, întreprinzători, nelegiuiţi, pistolari, prostituate şi muncitori străini. Îi descoperim sâmbăta şi duminica, de la 23.00. Printre nou-veniţi se numără fostul şerif Seth Bullock, care-şi deschide o fierărie, legendarul pistolar şi căutător de aur Wild Bill Hickok şi intrigantul Al Swearenger, proprietar de cârciumă şi bordel. Aşezat pe teritoriul cesionat cândva indienilor, acum „teritoriu al nimănui", violent şi necivilizat, Deadwood devine în scurt timp centrul unor lupte tensionate pentru bani şi putere, în care binele şi dreptatea rareori câştigă.

Pentru reconstituirea atmosferei şi o cât mai mare naturaleţe şi pentru a aduce în faţa publicului personaje credibile, producătorul şi scenaristul David Milch a apelat la jurnale şi ziare păstrate de locuitorii din Deadwood din anii 1870.

„Familia Borgia" şi „Comisarul Ricciardi", în premieră la TVR 2

La sfârşitul secolului XV, în Italia Renascentistă, familia Borgia ajunge în cele mai înalte cercuri ale puterii. Folosindu-se de avere, intrigi şi crime, temutul cap al familiei, Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), se instalează pe scaunul papal, devenind Papa Alexandru al VI-lea. Pontificatul său va fi dominat de corupţie fără limite şi de crunte lupte politice, în interiorul Italiei, dar şi contra capetelor încoronate ale Europei. Pentru a-şi consolida puterea, Papa Alexandru al VI-lea îşi mobilizează apropiaţii să depună un jurământ de răzbunare contra familiilor nobile care s-au opus ambiţiilor sale.

De luni până vineri, de la ora 22.00, telespectatorii TVR 2 vor vedea drama de ficţiune istorică „Familia Borgia" (The Borgias – SUA, Ungaria, Canada – 2011-2013), o serie în 29 de episoade despre ascensiunea celei mai sângeroase familii din epoca Renaşterii spre papaliate.

Producţia îi are în distribuţie pe actorii Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud şi Joanne Whalley şi a primit o nominalizare la premiul Globul de Aur 2012 pentru cel mai bun actor (Jeremy Irons) şi două premii Emmy 2011 – pentru costume şi muzică originală.

De sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 22.00, iubitorii serialelor italiene sunt invitaţi să urmărească un thriller palpitant, „Comisarul Ricciardi" (Il Commissario Ricciardi, Italia, 2021). La începutul anilor 1930, în plin regim fascist, comisarul Luigi Alfredo Ricciardi (Lino Guanciale) este cel mai mare duşman al criminalilor din Napoli. Dotat cu o minte strălucită şi obsedat să-şi facă datoria până la capăt, tânărul care nu râde niciodată se dedică trup şi suflet meseriei. Chiar dacă viaţa sa personală pare pustie, inima îi bate pentru două femei: o tânără delicată şi simplă şi o văduvă frumoasă şi bogată. Dar, dincolo de înverşunarea cu care îşi conduce anchetele, Ricciardi ascunde un secret teribil, un dar moştenit de la mama lui, sau mai degrabă o povară: stafiile oamenilor ucişi sau morţi în accidente violente îl bântuie şi îi împărtăşesc ultimele lor gânduri. Din distribuţie fac parte actorii Lino Guanciale, Antonio Milo, Enrico Ianniello şi Maria Vera Ratti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.