Duelurile primilor clasaţi în competiţia organizată anul acesta de România şi Georgia la UEFA EURO U21 vor fi difuzate miercuri, de la orele 19.00 şi 22.00, respectiv pe 8 iulie, de la ora 19.00, la TVR 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timp de trei săptămâni, din 21 iunie, la TVR s-a jucat fotbal. Juniorii au arătat că fotbalul profesionist ne va oferi în continuare spectacol, situaţii imprevizibile şi emoţii la cote maxime. În calitate de official broadcaster al Campionatului European U21, organizat de România şi Georgia, Televiziunea Română a transmis în exclusivitate toate partidele competiţiei. Semifinalele şi finala CE U21 se văd, de asemenea, în direct, la TVR 1, pe 5, respectiv 8 iulie.

„Două confirmări şi două surprize, ăsta e rezumatul sferturilor de finală ale Campionatului European de tineret”, este concluzia jurnalistului TVR Emil Hossu-Longin, unul dintre comentatorii meciurilor. „Deşi rezultatele excelente ale englezilor, victorii pe linie fără gol primit, le pot atribui calitatea de musafiri neaşteptaţi în elita competiţiei”, continuă el, argumentând că Anglia a jucat o singură Finală în ultimii 30 de ani şi „a avut nevoie de un antrenor irlandez pentru a ajunge sus.”

La rândul ei, Spania e „o constantă, cu 3 titluri şi o Finală în 12 ani, şi o nouă generaţie de fotbalişti creată în cel mai frumos şi eficient campionat al lumii, La Liga”, explică jurnalistul. Iar Ucraina, cea care va întâlni reprezentativa ibericilor în semifinala 2 a competiţiei, „are doi jucători de clasă, portarul Trubin şi mijlocaşul ofensiv Sudakov, şi un fotbalist de top, Mihaylo Mudryk. Omul pe care Chelsea a plătit 70 de milioane a debutat în sferturi şi a trimis acasă Franţa cu un penalty obţinut şi o pasă genială pentru golul de 2-1”.

Pe de altă parte, Israel „nu are nici campionat puternic, nici vedete, nici palmares, dar are inimă, ambiţie, tupeu şi o omogenitate remarcabilă a lotului. Aşa cum am avut noi în 2019, la turneul care ne-a oferit atâta bucurie”, mai spune el.

Pe 5 şi 8 iulie, la TVR 1 sunt programate semifinalele şi finala Campionatului European U21, Georgia – România 2023, după următorul program:

Semifinala 1: Israel - Anglia, miercuri, 5 iulie, ora 19.00

Transmisiune directă de la Batumi, Batumi Arena; comentator Narcis Şelaru.

Semifinala 2: Spania - Ucraina, miercuri, 5 iulie, ora 22.00

Transmisiune directă de la Bucureşti, Stadionul Steaua; comentator Emil Hossu-Longin.

Finala, sâmbătă, 8 iulie, ora 19.00

Transmisiune directă de la Batumi, Batumi Arena; comentator Emil Hossu-Longin.

Meciurile sunt analizate de Tudor Furdui şi invitaţii săi în ediţiile speciale „Studio Fotbal”, difuzate imediat după încheierea partidelor.

România este prima ţară care organizează pentru a doua oară un turneu EURO U21, după cel din 1998, iar Televiziunea Română este şi de această dată broadcaster oficial al competiţiei.​

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.