J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria ”Harry Potter”, a fost nominalizată la un prestigios premiu pentru roman poliţist, cu volumul ”Career of Evil”, pe care cunoscuta romancieră britanică l-a publicat sub pseudonimul Robert Galbraith, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Career of Evil” este unul dintre cele şase romane ce au fost nominalizate la ediţia din 2016 a premiului literar Theakstons Old Peculier Crime Novel of the Year. 

Celelalte volume nominalizate la acest premiu sunt ”Time Of Death”, de Mark Billingham, ”Tell No Tales”, de Eva Dolan, ”Disclaimer”, de Renee Knight, ”I Let You Go”, de Clare Mackintosh, şi ”Rain Dogs”, de Adrian McKinty. 

Mark Billingham a câştigat deja de două ori acest trofeu literar, la ediţiile din 2005 şi 2009.

Printre precedenţii laureaţi ai acestui trofeu se numără scriitori cunoscuţi de romane poliţiste, precum Lynda La Plante, Ruth Rendell, PD James şi Colin Dexter. 

Scriitorul Val McDermid va fi recompensat cu un premiu special pentru întreaga carieră. Ceremonia de atribuire a premiului Theakstons Old Peculier Crime Novel of the Year va avea loc pe 21 iulie. 

Gala va avea loc în seara de deschidere a Theakstons Old Peculier Crime Writing Festival, un eveniment ce va fi organizat în localitatea Harrogate.

Câştigătorul, care va primi şi un cec în valoare de 3.000 de lire sterline, va fi ales în urma unui vot mixt al publicului (ce va avea o pondere de 20% în decizia finală) şi al unui juriu de specialitate (ce va avea o pondere de 80%).

”Career of Evil”, al treilea roman scris sub pseudonim de J.K. Rowling în seria ”Cormoran Strike”, va fi adaptat într-un serial de televiziune produs de postul BBC One, după modelul precedentelor volume din această franciză, ”The Cuckoo's Calling” şi ”The Silkworm”.

J.K. Rowling este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume, care a devenit celebră cu romanele din seria ”Harry Potter”. Această franciză literară include şapte volume, care au fost traduse în 67 de limbi şi s-au vândut în peste 400 de milioane de copii. Cărţile din această serie au stat la baza realizării a opt lungmetraje, care au generat încasări de peste 5 miliarde de dolari pe plan mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.