Scriitoarea Ana Blandiana, artista Lia Perjovschi şi regizorul Radu Afrim s-au aflat între premianţii Galei Radio România Cultural 2019, ediţia a XIX-a, care a avut loc, luni seară, la Teatrul Odeon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câştigătorii premiilor speciale au fost: pianistul Valentin Gheorghiu, care a obţinut premiul de excelenţă, scriitoarea Ana Blandiana, care a primit premiul "30 de ani de Libertate", pianista Alina Pavalache distinsă cu premiul "Sezonul Cultural România-Franţa", artista Lia Perjovschi, distinsă cu premiul "România Europeană".

Publicul a apreciat recitalul lui Alexandru Andrieş care a oferit spectatorilor şi ascultătorilor un moment muzical ce a acoperit temporal întreaga perioadă de 45 de ani a carierei sale.

Regizorul Radu Afrim
Regizorul Radu Afrim

Laureaţii premiilor au fost: la categoria Proză: Gabriela Adameşteanu - pentru volumul "Fontana di Trevi"; la categoria Poezie: Vasile Leac - pentru cartea “monoideal“, editura Nemira; la categoria Teatru: regizorul Radu Afrim - pentru spectacolul "Pădurea spânzuraţilor", după Liviu Rebreanu, producţie a Teatrului Naţional din Bucureşti; la categoria Film: "Soldaţii. Poveste din Ferentari", de Ivana Mladenovic; la categoria Arte Vizuale: Iosif Kiraly - pentru "Uşi închise, plicuri deschise - Lucrări timpurii, 1975-2000" (expoziţie deschisă la MNAC în perioada 26.04-30.09 2018, curator Ruxandra Demetrescu); la categoria Ştiinţă: Asociaţia 2Celsius - pentru că a iniţiat, în 2018, o campanie de măsurare independentă a pulberilor din aer şi de promovare a soluţiilor de transport alternative în Bucureşti şi în alte oraşe ale ţării; la categoria Muzică: Ioan Vrăsmaş - fondatorul primei companii private de operă din România, "Opera Vox"; la categoria Educaţie:  Asociaţia Teach For Romania pentru impactul major în educaţie pe care-l are în şcolile din medii dezavantajate.

Din juriu au făcut parte: Bogdan Ghiu - scriitor, traducător şi critic literar , Mihaela Michailov - critic şi dramaturg, Radu Croitoru - manager Radio România Cultural, Cristian Marica - redactor şef Radio România Cultural, Anamaria Spătaru - realizator Radio România Cultural.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.