Delegatul general al Semaine de la Critique, Ava Cahen, a prezentat selecţia celei de-a 61-a ediţii care se va desfăşura între 18 şi 26 mai în timpul Festivalului de Film de la Cannes. Şapte lungmetraje şi 10 scurtmetraje au fost anunţate în competiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Juriul va fi prezidat anul acesta de cineasta tunisiană Kaouther Ben Hania, care va juriza alături de actriţa Ariane Labed, directorul Festivalului de la Busan Moon-yung Huh, regizorul islandez Benedikt Erlingsson şi directorul de imagine belgian Benoît Debie. 

În deschiderea celei de-a 61-a ediţii a Semaine de la Critique 2022 va fi prezentat primul film al lui Jesse Eisenberg în calitate de regizor. Actorul din „The Social Network”, care a trecut în spatele camerei, propune „When You Finish Saving the World”, o comedie dramatică ce povesteşte relaţiile furtunoase dintre o mamă angajată politic şi fiul ei muzician în căutare de celebritate pe reţelele de socializare. Julianne Moore şi Finn Wolfhard sunt actorii principali. 

În închidere va fi prezentat al doilea lungmetraj al regizoarei coreene  Jung July, „Next Sohee”. Filmul este un thriller feminist care critică exploatarea tinerei generaţii în lumea muncii.

Două sesiuni speciale sunt prevăzute cu „Goutte d’Or” de Clément Cogitore („Ni le ciel Ni la terre”) cu actorul Karim Leklou. După ce a primit César pentru cel mai bun scurtmetraj în 2016, regizoarea Céline Devaux îşi va prezenta primul ei film, „Tout le monde aime Jeanne”, comedie sentimentală cu Blanche Gardin şi Laurent Lafitte.

Selecţia de lungmetraje:

„Aftersun” de Charlotte Wells 
„Alma Viva” de Cristèle Alves Meira
„Dalva” de Emmanuelle Nicot
„La Jauría” de Andrés Ramírez Pulido
„Nos cérémonies” de Simon Rieth
„Tasavor (Imagine)” de Ali Behrad
„Metsurin tarina (The Woodcutter Story)” de Mikko Myllylahti

Selecţia de scurtmetraje:

„Canker” de Lin Tu
„Las criaturas que se derriten bajo el sol (Les créatures qui fondent au soleil)” de Diego Cespedes
„Cuerdas (Chords)” de Estibaliz Urresola Solaguren
„Dang Wo Wang Xiang Ni De Shi Hou (Will You Look At Me / Regarde-moi)” de Shuli Huang
„Ice Merchants” de João Gonzalez
„It’s Nice In Here” de Robert-Jonathan Koeyers
„Nisam je stigao voljeti (I Didn’t Make It To Love Her)” de Anna Fernandez De Paco
„Sur le trône de Xerxès” de Evi Kalogiropoulou
„Raie Manta” de Anton Bialas
„Swan dans le centre” de Iris Chassaigne

Scurtmetraje în sesiuni speciale:

„Amo” de Emmanuel Gras
„Hideous” de Yann Gonzalez
„Scale” de Joseph Pierce

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.