Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” îl sărbătoreşte, în perioada 22 - 28 iunie, pe actorul Victor Rebengiuc, care joacă pe scena acestuia de peste 64 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vor fi publicate fotografii şi cronici ale spectacolelor în care a jucat Rebengiuc, pe pagina oficială de Facebook a teatrului, iar aici şi pe site-urile bulandra.ro şi smartradio.ro va fi difuzat, vineri, de la ora 19.00, spectacolul „Pescăruşul”, după A.P. Cehov, în regia lui Petre Sava Băleanu (1974).

Decorurile sunt semnate de Doina Levintza, iar producţia face parte din Arhiva de Aur a Societăţii Române de Televiziune.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Din distribuţie fac parte actorii Gina Patrichi, Valeria Seciu, Octavian Cotescu, Dan Nuţu, Mihaela Murgu, Cornel Coman, Virgil Ogăşanu şi Dan Nasta.

Filmat de regizorul de radio şi teatru de televiziune Petre Sava Băleanu, unul dintre iniţiatorii teatrului TV, spectacolul „Pescăruşul” redă un univers populat de umor şi amar, dar şi de emblematica neputinţă a personajelor de a găsi calea unei comunicări autentice şi a comprehensiunii.

Victor Rebengiuc (n. 10 februarie 1933) s-a angajat la Teatrul „Bulandra” la vârsta de 24 de ani şi a avut şansa încă de la început să joace alături de actori precum Lucia Sturdza Bulandra, Fory Etterle, Ştefan Ciubotăraşu, Clody Bertola şi de a fi distribuit în multe dintre spectacolele realizate de Liviu Ciulei.

De-a lungul carierei sale, a avut ocazia de a realiza roluri importante din dramaturgia universală, precum Caliban din „Furtuna” - de William Shakespeare, Brutus din „Iulius Caesar” - de Shakespeare, Stanley din „Un tramvai numit dorinţă” - de Tennessee Williams, Tipătescu din „O scrisoare pierdută” - de I.L. Caragiale, şi Pampon din „D'ale carnavalului” - de I.L. Caragiale. A interpretat 66 de personaje doar la Teatrul „Bulandra”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.