Regizorul Alexandru Darie va fi omagiat săptămâna aceasta de Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra”. Pe pagina oficială de Facebook, vor fi publicate fotografii, cronici şi gânduri ale celui care a condus instituţia timp de 17 ani, iar duminică va fi difuzat spectacolul „Coriolanus”, după William Shakespeare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul este obţinut prin colaborare cu Societatea Română de Televiziune şi, pentru a marca ziua în care regretatul Alexandru Darie ar fi împlinit 61 de ani, va fi difuzat în acelaşi timp de cele două instituţii.

Producţia va putea fi vizionată şi pe bulandra.ro şi smartradio.ro.

Darie a debutat la „Bulandra” cu spectacolul „Mephisto”, după Horia Gârbea, căruia i-au urmat, în 1994, „Poveste de iarnă” (William Shakespeare), nominalizat de cinci ori la premiile UNITER, „Trei surori” (A.P. Cehov), pentru care a primit premiul UNITER, şi alte spectacole pe texte clasice, contemporane, muzicale şi de operă.

A fost directorul Teatrului „Bulandra” din anul 2002 până în anul 2019, când s-a stins din viaţă.

Cu o distribuţie de 70 de actori, „Coriolanus” pune în prim plan lupta pentru putere a personajului principal, precum şi sfârşitul tragic al acestuia, pe altarul ambiţiei şi al grandomaniei.

„Este necesar în România să se revină la teatrul politic, pentru că nu este numai o formă de protest, ci şi o formă de conştientizare a ceea ce ni se întâmplă. E un adevăr aparent banal pe lângă care trecem, când vorbim de teatru sau de Shakespeare, că teatrul e oglinda vremurilor. Iată că e o oglindă destul de mare şi de precisă”, afirma Alexandru Darie.

Din distribuţie fac parte, printre alţii, Şerban Pavlu, Radu Amzulescu, Ana Ioana Macaria, Dan Bădărău, Camelia Maxim, Simona Pop, Ionel Mihăilescu, Gheorghe Ifrim, Romeo Pop, Antoaneta Cojocaru, Constantin Dogioiu şi Elias Ferkin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.