Saloanele regale de la etajul I al Palatului Cotroceni, Holul de Onoare, Sufrageria Germană, Salonul de Vânătoare, Salonul Florilor, Biblioteca Regelui Ferdinand, Salonul Cerchez şi Sufrageria Regală Cotroceni, vor fi deschise publicului, sâmbătă, de Noaptea Muzeelor, începând cu ora 14.00 şi până la ora 20.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Salonul Cerchez va putea fi vizitată şi micro-expoziţia documentară temporară „Centenarul Constituţiei României Mari (1923 - 2023)”, care marchează 100 de existenţă a unui document crucial pentru România, ce a reprezentat o expresie a voinţei politice a tuturor românilor, un act reformator care a pus bazele democraţiei ţării noastre.

Tot în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor va fi vernisată o expoziţie inedită de desen şi holografie VR, realizată de artista Ioana Pioaru - „Oraşul, o dispariţie”, ale cărei lucrări vor fi expuse pe holul Salonului Cerchez. Este o viziune despre identitate urbană, o meditaţie asupra devenirii contemporane a oraşului Bucureşti, marcat de timp şi de intervenţia oamenilor.

Vor mai fi deschise pentru public şi Spaţiile Medievale ale muzeului, care găzduiesc Salonul Artelor Decorative 2023, o expoziţie anuală organizată de Muzeul Naţional Cotroceni, curatoriată de Cosmin Năsui şi Georgiana Cozma, care oferă în cadrul acestei ediţii (a XXI-a), pe lângă secţiunile deja consacrate, un focus expoziţional special - Artele decorative din Republica Moldova, realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău şi, în premieră, o capsulă expoziţională Focus Muzeul Naţional Cotroceni, cu lucrări de artă ce aparţin colecţiilor din patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni, dar pe care publicul nu le poate admira în expoziţia permanentă.

Accesul se face gratuit, fără programare prealabilă, în intervalul 14.00 - 20.00 (ora de intrare a ultimului vizitator), doar în baza prezentării unui act de identitate în original (C.I. sau paşaport).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.