Agenţia spaţială rusă Roscosmos a anunţat, joi, că o va trimite pe actriţa Iulia Peressild, 36 de ani, şi pe regizorul Klim Shipenko, 37 de ani, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pentru a realiza primul film de ficţiune în spaţiu, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Plecarea expediţiei este prevăzută pentru 5 octombrie 2021 de pe cosmodromul Baikonur, la bordul navei spaţiale Soyuz MS-19", se arată într-un comunicat al Roscosmos.   

Filmul, al cărui titlu provizoriu este "Provocarea", este o "dramă spaţială", potrivit agenţiei spaţiale ruse. Va fi realizat de Shipenko, autor al filmelor ruseşti "Kholop", "Salyut-7" şi "Text". 

Comunicatul nu oferă niciun detaliu despre povestea filmului, nici despre rolul lui Peressild.

Filmul este coprodus de Dmitri Rogozin, directorul agenţiei spaţiale ruse, care a vorbit despre ambiţia sa ca Rusia să fie prima ţară care produce un film în spaţiu. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.