Roverul Perseverance al NASA a împlinit 100 de zile de când a ajuns pe solul marţian pentru a încerca să descopere semne de viaţă microbiană şi să investigheze geologia planetei şi climatul din trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De când a amartizat, pe 18 februarie, robotul a captat o serie de imagini uimitoare din craterul Jazero, o depresiune de 49 de kilometri, la nord de ecuatorul Planetei Roşii.

Un mic elicopter, Ingenuity, a transmis de asemenea imagini aeriene, el fiind primul aparat de zbor controlat de om care a zburat pe o altă planetă.

Perseverance, care a fost lansat în luna iulie 2020, are forma unei maşini cu şase roţi şi greutatea de 1 tonă, echipată cu şapte instrumente ştiinţifice cu ajutorul cărora va încerca să analizeze compoziţia atomică şi chimică a solului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.