Romanul „Ulise” de James Joyce, în traducerea lui Mircea Ivănescu, bestseller Humanitas Fiction la Bookfest 2022, va fi lansat joi, de la ora 18.00, în grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române (sediul din str. Nicolae Creţulescu nr. 8).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bloomsday, un eveniment sărbătorit pe 16 iunie - ziua în care se desfăşoară acţiunea romanului - în peste 200 de oraşe din întreaga lume. 

Evenimentul este organizat la Bucureşti de Ambasadei Irlandei cu sprijinul Muzeului Naţional al Literaturii Române, Primăriei Capitalei, Editurii Humanitas Fiction, studenţilor Facultăţii de Arte a Universităţii din Bucureşti şi studenţilor de la MTU Crawford College of Art and Design din Cork.

Intrarea este liberă, iar accesul se face pe bază de rezervare la numărul 0736.598.451 (WhatsApp) sau la adresa programe@mnlr.ro.

„Ulise era imaginea unei posibile forme a lumii noastre, dar, între imagine şi lumea reală căreia îi conferea formă, exista, încă, un cordon ombilical: afirmaţiile cu privire la forma lumii se traduceau în comportamente umane, cititorul capta un discurs general despre lucruri printr-o coborâre în realitatea lor vie. Tratat de metafizică, Ulise este şi manual de antropologie şi de psihologie, un ghid Baedeker, uşor de mânuit, al oraşului unde oricare fiu al omului îşi putea recunoaşte patria şi compatrioţii”, spunea Umberto Eco în „Poeticile lui Joyce”, 1966. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.