Romanul "Madam Picasso", de Anne Girard, este povestea nespusă a fermecătoarei femei care i-a furat inima celui mai mare artist al secolului al XX-lea. Cartea apare la editura Nemira, în colecţia Damen Tango.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Când se mută la Paris, Eva Gouel e plină de speranţe şi vise. Deşi fără experienţă, reuşeşte să se angajeze costumieră la faimosul Moulin Rouge, unde îl reîntâlneşte pe Pablo Picasso, un artist în ascensiune. Genial şi excentric, Pablo este fermecat irevocabil de Eva şi ceea ce începe ca o aventură complicată devine prima mare poveste de dragoste din viaţa lui.

Romanul prezintă o eroină uimitoare şi îi poartă pe cititori din salonul lui Gertrude Stein şi din îndrăzneţul Moulin Rouge în atelierul şi în inima unuia dintre cei mai enigmatici artişti ai secolului XX.

Anne Girard (pe numele său real Diane Haeger) a studiat istoria, literatura şi psihologia. A publicat cincisprezece romane, printre care "The Queen’s Mistake" şi "The Secret Bride", multe dintre ele construite în jurul unei personalităţi istorice. După "Courtesan" (1993), romanul său de debut, a făcut numeroase călătorii de cercetare. A fost şi în Provence, unde l-a cunoscut pe unul dintre ultimii prieteni în viaţă ai lui Pablo Picasso. Cărţile sale se bucură de un real succes la publicul larg şi au fost tipărite în mai multe ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.