Romanul "Inimi cicatrizate", de Max Blecher, adaptat recent de Radu Jude pentru film, a fost editat de Humanitas şi poate fi cumpărat online, de pe site-ul libhumanitas.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Max Blecher este unul dintre acei rari oameni care, nu cu intenţie sau cu ostentaţie, ci prin chiar viaţa lor - uneori, ca în cazul de faţă, foarte scurtă -, reuşesc să ne predea o lecţie nu tocmai comodă: decenţa suferinţei, se arată pe site-ul editurii Humanitas.

Desenul de pe coperta volumul îi aparţine lui Blecher şi este folosit şi pentru afişul filmului lui Radu Jude, mai transmit editorii.

”Inimi cicatrizate”, cel de-al patrulea lungmetraj al lui Radu Jude, a câştigat premiul special al juriului şi Don Quijote Prize oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, şi Producers Award for European Cinema la Festivalul de la Hamburg. Filmul va rula în cinematografele româneşti din 18 noiembrie.

Adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher, ”Inimi cicatrizate” îi are în distribuţie pe Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuţ, Şerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin şi Adina Cristescu.

Acţiunea peliculei are loc în anul 1937, când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării.

”E un film cu totul special. Este un film-poem, un omagiu adus literaturii, unui anumit gen de literatură, cu lirică, cu emoţie şi forţă, şi nu spun asta pentru că e proiectul meu şi filmul prietenului Radu Jude, ci pentru că este un film după opera lui Max Blecher”, a declarat, în primăvara acestui an, producătorul Ada Solomon pentru News.ro.

Scenariul şi regia sunt semnate de Radu Jude, director de imagine este Marius Panduru RSC, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, sound designer - Dana Bunescu, de sunet s-a ocupat Jűrg Lempen, iar mixajul a fost realizat de Cristinel Şirli. Dana Păpăruz a fost responsabilă de costume, Bianca Boeroiu de machiaj, Domnica Bodogan s-a ocupat de coafură, în timp ce scenografia a fost realizată de Cristian Niculescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.