Peste 100 de evenimente se desfăşoară în Capitală, în perioada 12-28 mai, ca parte din programul RDW Design GO!. Acestea sunt organizate în jurul a patru Design Districts din Bucureşti: Cotroceni, Dorobanţi-Floreasca, Ioanid-Icoanei şi Cartierul Creativ, anunţă The Institute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romanian Design Week propune astfel cel mai amplu program de evenimente satelit din toate ediţiile de până acum, dezvoltat în jurul unor cartiere şi zone istorice importante ale Bucureştiului.

„Vorbim despre un întreg festival, nu doar un eveniment, care se extinde în tot Bucureştiul. În timp ce formatele RDW Exhibiton, Young Design powered by Diploma, RDW Social, RDW Market se vor desfăşura în Piaţa Amzei, festivalul continuă cu peste 100 de evenimente, ateliere deschise, conferinţe şi petreceri în cele patru design districts prin formatul Design Go. Tema festivalului se reflectă atât în conceptele expoziţiilor propuse pentru 2023 şi a proiectelor selectate în cadrul acestora, cât şi în arhitectura festivalului şi în preocupările şi conceptele noilor formate dezvoltate anul acesta, ce se focusează pe conexiunile dintre diverse industrii creative locale, sinergiile dintre operatorii culturali, comunităţile creative şi rolul lor în oraşele din care provin”, a explicat Andrei Borţun, CEO The Institute.

RDW Design GO! cuprinde un program divers de discuţii, expoziţii, workshop-uri şi ateliere deschise, destinate atât publicului larg consumator de design, cât şi profesioniştilor.

Cartierul Creativ (zona cuprinsă între Bd. Elisabeta şi Calea Griviţei, respectiv între Buzeşti şi Calea Victoriei)

OTOTO Store Amzei (Str. D. I. Mendeleev nr. 5) - Lanţul de magazine şi cafenele de specialitate OTOTO (Amzei, Calea Victoriei şi Aviatorilor) îşi aşteaptă publicul consumator de branduri locale organice şi sustenabile cu o serie de lansări şi prezentări de produse, workshopuri, expoziţii, instalaţii, proiecţii, AR, postere, spectacole live şi discuţii în jurul impactului pe care designul şi brandurile locale sustenabile îl pot avea asupra comunităţilor.

Dizainăr (str. Puţul cu Plopi nr. 17) - Dizainăr invită publicul la Vitrina #deDizainăr, un eveniment relaxat în casa cu grădină de lângă parcul Cişmigiu. Cu ocazia aceasta Dizainăr prezintă produse noi, dar şi o selecţie de obiecte îndrăgite ce au un discount aniversar, cu ocazia celui de-al 11-lea an #deDizainăr. În plus, în cadrul talk-ului How I did it, o întâlnire de networking şi poveşti autentice cu creatori români la magazinul Dizainăr, publicul va afla de la invitaţi cum au reuşit să facă ceea ce le place. Tot la Dizainăr, poate fi vizitată expoziţia Young Blood Projects 1.0, care prezintă rezultate de atelier ale studenţilor de master anul 2 şi licenţă anul 3 de la Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, Departamentul Design.

ALTRNTV (Bd. Regina Elisabeta nr. 26) - Magazinul de branduri locale ALTRNTV de pe Blvd. Elisabeta găzduieşte următoarele evenimente: workshopuri de creare de produse sustenabile derulate de designeri români, un tur de businessuri sustenabile şi de artă ALT BUCHAREST, expoziţie de lucrări realizate din deşeuri (textile, plastic) găzduită în interiorul ALTRNTV şi în vitrină şi realizate de Sergiu Chihaia, Bianca Comnea şi alţii, dar şi o seară de film la ALTRNTV despre destinaţia originală a spaţiului, un fost cinema de bulevard.

Muzeul-atelier Şcoala de la Piscu (Str. Academiei nr. 18 - 20) - Muzeul-atelier Şcoala de la Piscu este un hub cultural într-un fost sat de olari lângă Bucureşti. O clădire recent construită, cu un concept arhitectural remarcabil, găzduieşte expoziţii de ceramică etnografică, memoria comunităţii, zonă de artă contemporană, multimedia şi workshop despre lut. În 2022, Şcoala de la Piscu a câştigat premiul Europa Nostra pentru Educaţie. În cadrul RDW, aşteaptă vizitatorii pe strada Academiei 18 - 20, cu RECUPERATIO, o expoziţie de informare despre proiectele câştigătoare Europa Nostra 2022 şi câteva proiecte româneşti exemplare despre patrimoniu – restaurare, dar şi abordare creativă a resurselor tradiţionale.

Vitra Prouvé Roadshow (Str. Ion Brezoianu nr. 23-25) - Născut în 1901, Prouvé a trăit între două războaie mondiale şi a reuşit să răspundă provocărilor erei sale, dezvoltând o nouă filozofie a construcţiei. Pe principiul producţiei raţionale, a proiectat mobilier robust şi autentic, precum şi clădiri care puteau fi demontate, modificate şi transportate. Vitra, împreună cu Intro Design şi Project1, prezintă o expoziţie dedicată operei lui Jean Prouvé, în perioada 12 – 21 mai, în cadrul Romanian Design Week.

Cartierul Ioanid-Icoanei
THE EDIT (Str. Icoanei nr. 20) - Conceput ca un spaţiu rezidenţial, The EDIT, din strada Icoanei 20, reuneşte o selecţie atent curatoriată de piese de mobilier, corpuri de iluminat şi accesorii create de 50 de branduri europene consacrate, cu focus pe designul danez. În cadrul RDW, în calitate de locaţie satelit a festivalului, THE EDIT organizează mai multe happenings: între 17-27 mai, între orele 11.00 - 19.00, GUBI Icons - o expoziţie a unor piese iconice GUBI, într-un concept semnat de arh. Bogdan Ciocodeică, care aduc substanţă şi caracter spaţiilor în care locuiesc şi se întâlnesc iubitorii de design, ce va fi vernisată în prezenţa unui reprezentant GUBI; instalaţie textilă Kvadrat realizată în colaborare cu un artist textilist român şi o expoziţie de ilustraţie semnată de artişti/ graficieni/ ilustratori români.

APARTERRE (Str. Jean Louis Calderon nr. 80) - APARTERRE, concept-store-ul de branduri vestimentare de lux de lângă Grădina Icoanei, îşi aşteaptă vizitatorii cu o serie de evenimente inedite: ▪ pe 25 mai, de la ora 17.00, talk-ul APARTERRE: Între intimitate şi comercial, public şi privat, o discuţie despre cum revenirea la slow fashion şi la nevoia unei experienţe de shopping intime pot influenţa designul interior al unui spaţiu. O conversaţie despre graniţa dintre o abordare personală şi regulile clasice ale unui spaţiu comercial, între arhitectul Bogdan Ciocodeică şi Domnica Mărgescu, fondator APARTERRE; 

▪ pe 17 mai, de la 17.00 - 22.00, APARTERRE te invită la petrecerea APARTERRE: În jurul lumii cu 5 cocktail-uri de călătorie Assouline, într-o călătorie senzorială în jurul lumii, în cadrul unei ediţii speciale de cocktailuri inspirate din destinaţiile regăsite în albumele de călătorie Assouline;
▪ între 12 – 28 mai, APARTERRE şi Galeria Posibilă prezintă Inner Skin Meet the artist! Miruna Radovici @ Aparterre – un solo show al artistei Miruna Radovici, cu o intervenţie la faţa locului şi o diversitate de medii de reprezentare (Program de vizită L - V | 9:00 – 20:00 Sâmbătă | 10:00 - 18:00).

Cartierul Dorobanţi–Floreasca
SSAB Ambientare şi Design (Calea Dorobanţi nr. 134) - Deschizător de drum în domeniul amenajărilor interioare din România, SSAB reprezintă o poveste de succes, construită cu profesionalism în 27 de ani. Este povestea unei afaceri de familie, cu capital integral românesc, care a ales să promoveze inovaţia, calitatea şi esteticul. Între 15 - 26 mai, publicul larg poate vizita expoziţia Galeria de Design by Attila Kim şi Bogdan Ciocodeică, expoziţie Fritz Hansen, dedicată brandului nordic de design interior fondat în Copenhaga în 1872 - Fritz Hansen.

AlbAlb (Str. Lt. Av. Şerban Petrescu nr. 1) - AlbAlb este un magazin boutique dedicat creatorilor români. O vilă interbelică din zona Dorobanţi este convertită într-un spaţiu în care obiectele, de la bijuterie la ceramică, textile, marochinărie şi artă, aşteaptă să fie descoperite şi să-şi spună povestea. AlbAlb şi YKO- YKO vă invită pe 18 mai, între orele 16.00 - 20.00, la Design Sustenabil şi Inovaţie cu YKO-YKO şi AlbAlb, un eveniment de celebrare a design-ului sustenabil şi inovaţiei în modă. O după-amiază relaxată cu design românesc de calitate, dar şi produse sustenabile de la branduri internaţionale - design circular, produse upcycled, inovaţii textile, alternative vegane.

Showroom AMALIN (Str. Paris nr. 7A) - Atunci când a creat AMALIN, Andreea Raicu şi-a dorit ca fiecare piesă vestimentară din colecţie să creeze identitatea personală a persoanei care o poartă. Clasic elegante, rochiile AMALIN nu urmează tendinţe pasagere, ci au la bază o regulă simplă - fiecare femeie care le poartă trebuie să strălucească din interior. Pasionaţii de fashion şi stil sunt invitaţi pe 18 mai, între orele 12.00 – 14.00, la workshop-ul susţinut de Andreea Raicu – Find your style. Find yourself.

Cartierul Cotroceni
Bazar de Cotroceni - Similar cu Portobello din Londra, Bazar de Cotroceni este un eveniment unic în România, prin implicarea şi participarea directă a comunităţii din Cotroceni, care este parte din patrimoniul cultural al oraşului, fiind considerat cel mai frumos cartier din Bucureşti. Harta Bazarului cuprinde peste 160 de curţi private şi mici business-uri locale, care, în weekendul 27-28 mai, îşi deschid porţile şi organizează o varietate de activităţi în spaţiul propriu. Este un event de tip outdoor, deci o oportunitate pentru bucureşteni să ia la pas cartierul şi să descopere “the hidden gems” din oraş. Pe lângă yard sale-urile din curţi, comunitatea pregăteşte ateliere, concerte în curţi, concerte de muzică clasică în case de patrimoniu, tururi ghidate, bingo arhitectural.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.