România va participa la Târgul Internaţional de Carte de la Ierusalim cu un stand organizat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, în colaborare cu Institutul Cultural Român din Tel Aviv, evenimentul urmând să se desfăşoare în perioada 11 – 15 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Invitaţii Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale la Ierusalim sunt scriitorii Riri Sylvia Manor, Adrian Alui Gheorghe, Adrian Popescu, istoricul Victor Neumann, filosoful Sorin Lavric şi criticul literar Răzvan Voncu, în calitate de moderator.

Institutul Cultural Român le-a invitat la eveniment pe scriitoarele Florina Ilis şi Adina Rosetti, potrivit site-ului Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Scriitorii invitaţi vor participa la dezbateri literare şi lansări de carte la standul naţional şi în alte spaţii culturale, precum Galeria Terminal.

La standul naţional vor fi găzduite, de asemenea, evenimente organizate de Editura Familia (Israel), Editura Paideia şi Editura Hasefer.

Inaugurat în 1963, Târgul de Carte de la Ierusalim este un eveniment bienal care reuneşte editori şi scriitori, atât pentru schimburi în domeniul dreptului de autor, cât şi pentru dezbateri literare la care participă un public numeros.

În cadrul târgului se decernează Jerusalem Prize unui scriitor care exprimă şi promovează în mod activ ideea de libertate a individului în societate. În acest an, laureatul Jerusalem Prize este scriitorul norvegian Karl Ove Knausgård. Mulţi dintre laureaţii anteriori ai Premiului Ierusalim au primit ulterior Premiul Nobel pentru Literatură, printre aceştia numărându-se Bertrand Russell, Octavio Paz, V. S. Naipaul, Mario Vargas Llosa şi J. M. Coetzee.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.