Ringier Sports Media Group (RSMG), compania-mamă a Gazetei Sporturilor, face precizări suplimentare după recentul anunţ privind plecarea redactorului-şef al Gazeta Sporturilor, Cătălin Ţepelin, despre care afirmă că a fost „punctul culminant al unor divergenţe strategice şi operaţionale. Reprezentanţii grupului media spun că au „deplină încredere în rolul lui Tolontan de a coordona cele două redacţii, GSP şi Libertatea”, chiar dacă nu a acceptat să numească un viitor redactor-şef.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Ringier, „despărţirea de Cătălin Ţepelin a fost punctul culminant al unor divergenţe strategice şi operaţionale care se acumulau de ceva timp. Ambele părţi au ajuns la o decizie comună, care a fost formalizată într-un acord de încetare a contractului de muncă semnat de ambele părţi”.

Reprezentanţii RSMG susţin că: „Înţelegem că această evoluţie, mai ales în mijlocul unui an plin de provocări pentru Ringier România, a fost o surpriză pentru mulţi dintre colegii lui Ţepelin. Mulţi dintre aceşti colegi s-au bucurat de un parteneriat îndelungat şi plin de satisfacţii cu el la GSP. Recunoaştem, de asemenea, că momentul în care a fost luată această decizie, în contextul discuţiilor în curs de desfăşurare despre libertatea şi independenţa editorială, poate duce la neînţelegeri. Cu toate acestea, este important să subliniem faptul că aceste două probleme nu sunt legate. Conducerea RSMG a declarat în mod constant că decizia în ceea ce îl priveşte pe Cătălin Ţepelin este una pur managerială şi operaţională”.

În acest context, RSMG reiterează „încrederea deplină în rolul lui Cătălin Tolontan în calitate de coordonator al redacţiilor GSP şi Libertatea. Aceasta include autoritatea de a stabili viitorul redactor-şef al GSP. Cu toate acestea, Tolontan a ales să nu accepte această responsabilitate specială”.

Ca urmare a deciziei trustului de a înceta colaborarea cu jurnalistul Cătălin Ţepelin,  redactor-şef al GSP din 2018, jurnaliştii de la GSP şi Libertatea au luat atitudine şi au cerut conducerii „să înceteze orice încercare de imixtiune a comercialului în editorial”. 

Ţepelin a scris pe Facebook că nu şi-a dorit să plece de la conducerea GSP şi că acţionarii Ringier Sportal au hotărât să nu mai continue colaborarea „pentru că m-am împotrivit unor decizii care, cred eu, încercau să încalce principiile unei prese independente”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.