Revista Observator cultural anulează unilateral parteneriatul cu Institutul Cultural Român ca urmare a nominalizărilor unor membri de partid în funcţiile de conducere a unor reprezentanţe ICR din Europa, membri lipsiţi de anvergură, competenţe şi expertize culturale, nominalizări făcute în dispreţul opiniei publice, fără transparenţă şi explicaţii, se arată într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii revistei spun că aşteaptă  organizarea unei conferinţe extraordinare de presă a preşedintelui ICR, Liviu Sebastian Jicman, care să prezinte criteriile de alegere a directorilor şi directorilor adjuncţi din reprezentanţele ICR.

„Revista Observator cultural anulează unilateral orice colaborare cu ICR, considerînd că, în situaţia dată, reprezentarea culturii române în străinătate este un fiasco”, potrivit textului comunicatului.

„Revista Observator cultural nu doreşte să fie părtaşă la o situaţie în care cultura română devine o caricatură în mâna unor politicieni neprofesionişti. Luăm această măsură extremă pentru a atrage atenţia opiniei publice naţionale şi internaţionale că Institutul Cultural Român a devenit un loc în care directorii şi directorii adjuncţi ai reprezentanţelor sînt nominalizaţi după bunul plac, audierile acestora sunt interzise presei, iar preşedintele ICR, cel îndreptăţit să facă aceste nominalizări, refuză orice motivaţie, lăsând instituţia la cheremul unor influenţe nocive, care vor dăuna în cel mai înalt grad reprezentării culturale a României în străinătate”.

Parteneriatul dintre ICR şi Observator cultural datează din anul 2005.

„În cei 17 ani de activitate, revista Observator cultural a publicat, în regim gratuit, mii de ştiri, reportaje, relatări şi interviuri de la evenimentele organizate sau realizate cu sprijinul ICR. În 2012, când a fost înlocuit Horia-Roman Patapievici de la conducerea ICR, dar şi în alţi ani, revista Observator cultural s-a delimitat de orice ingerinţe politice şi abuzuri instituţionale în funcţionarea Institutului. Ne pare rău pentru cei cîţiva profesionişti autentici care încă mai sînt în institutele culturale din străinătate. Ne întrebăm: cât vor mai rezista?”, transmite revista. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.