Regizorul franco-libanez Ziad Doueiri, arestat pentru că a filmat scene ale filmului ”The Attack” (2013) în Israel, a fost eliberat luni şi a primit înapoi paşapoartele confiscate de autorităţi pe aeroportul din Beirut, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost audiat de un tribunal militar, după ce duminică a fost reţinut de autorităţi la întoarcerea în Liban pentru premiera filmului ”The Insult”, care a fost premiat la Festivalul de la Veneţia. Palestinianul Kamel El Basha, protagonistul peliculei, a câştigat Coppa Volpi pentru cel mai bun actor la ediţia de anul acesta a festivalului.

Libanul a ales ca această peliculă să reprezinte ţara pentru o nominalizare la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018.

În vârstă de 54 de ani, Doueiri a fost audiat câteva ore. ”Clientul meu a fost eliberat. Nu i-a fost adusă nicio învinuire”, a declarat avocatul cineastului.

El a adăugat că acest caz este ”închis definitiv”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.