Stagiunea Centenară a Operei Naţionale Bucureşti se încheie cu un eveniment unic programat în perioada 24 iunie - 2 iulie. Bucharest Opera Festival este primul festival ce invită în capitală toate instituţiile cu rang de operă naţională din România din subordinea Ministerului Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În programul celor nouă seri de operă, operetă şi balet găzduite de scena bucureşteană se găsesc nu mai puţin de patru producţii semnate de cei mai mari regizori de operă din România – Andrei Şerban, Silviu Purcărete şi Tompa Gábor – prezentate de companiile Operei Naţionale din Bucureşti - Don Giovanni de Mozart (regia Andrei Şerban), Operei Maghiare din Cluj-Napoca – Ora spaniolă şi Copilul şi vrăjile de Ravel (regia Tompa Gábor), Operei Naţionale Române din Timişoara La serva padrona de Pergolesi (regia Silviu Purcărete) şi Operei Naţionale Române din Iaşi – Indiile galante de Rameau (regia Andrei Şerban).

Publicul este aşteptat, la încheierea stagiunii centenare, cu o desfăşurare de forţe ce va include 9 spectacole de operă, operetă şi balet programate în 9 seri consecutive, aducând în prim plan 9 orchestre, 7 coruri mixte, 1 cor de copii, 2 companii de balet, zeci de solişti şi dirijori de top ai scenei muzicale actuale, în total aproape 1500 de muzicieni, balerini şi personal artistic şi tehnic prezenţi pe scenă, în fosă şi în culise pentru un regal artistic fără precedent.

Bucharest Opera Festival va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti titluri de referinţă ale celor mai importante teatre lirice din România şi Republica Modlova: Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Opera Naţională Română Iaşi, Opera Naţională Română Timişoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca şi Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, cărora li se alătură Opera Română Craiova şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău.

Bucharest Opera Festival îşi doreşte să contribuie în mod decisiv la includerea Bucureştiului în circuitul marilor oraşe organizatoare de festivaluri internaţionale, devenind un excelent promotor al turismului cultural.


Bucharest Opera Festival urmăreşte consolidarea unei platforme de prezentare a celor mai valoroase companii de operă şi balet din ţară, care să încurajeze schimburile culturale şi să promoveze proiectele muzicale şi culturale ale acestora.

Bilete pe https://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.