Regina Elizabeth a II-a, care participa în fiecare an la petrecerile din grădina Palatului Buckingham, va fi absentă anul acesta, aşa cum a informat Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mass-media britanice citează un comunicat al familiei regale, în care sunt anunţate datele acestor evenimente anuale. 

Aceste Garden Parties, care nu au avut loc în 2020 şi în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, vor fi organizate miercuri, 11, 18 şi 25 mai, la Palatul Buckingham. A patra petrecere va fi pe 29 iunie la Palatul Holyroodhouse, din Edinburgh în Scoţia. 

„Majestatea Sa regina va fi reprezentată de alţi membri ai familiei regale la petrecerile în grădină din acest an”, se arată în comunicat. „Detaliile despre persoanele prezente vor fi confirmate la timp”. 

A patra petrecere în grădină în onoarea asociaţiei caritabile „The Not Forgotten” va fi dată la Buckingham joi. Regina Elizabeth i-a dat acordul prinţesei Anne, fiica sa, de a organiza evenimentul. 

Suverana, care a împlinit pe 21 aprilie 96 de ani, organizează în fiecare an trei petreceri în grădina de la Buckingham şi una la Holyroodhouse la începutul verii, aşa cum se arată pe site-ul oficial al familiei regale. 

Anunţul referitor la absenţa ei anul acesta vine după o lungă serie de evenimente la care ea a fost nevoită să renunţe, precum slujba din Joia Sfântă sau la cea de Paşti, luna trecută. 

Regina şi-a redus considerabil programul după ce a fost spitalizată în octombrie. Ea s-a retras de la începutul pandemiei la Castelul Windsor şi a recunoscut recent că are dificultăţi de deplasare. La aceasta s-a adăugat o contaminare cu Covid-19 în februarie, la finalul căreia a recunoscut că s-a simţit „epuizată”.

Jubileul de Platină al Reginei Elizabeth a II-a, care îi va marca cei 70 de ani de domnie, va fi sărbătorit între 2 şi 5 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.