Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii s-a născut pe 21 aprilie 1926 pe strada Bruton nr. 17 din Londra, fiind primul copil al ducelui şi ducesei de York.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta regina rămâne la Castelul Windsor în perioada doliului regal după moartea ducelui de Edinburgh, anunţă contul de Twitter royalfamily.

Este prima aniversare pe care suverana o petrece fără prinţul Philip. 

"Eu şi familia mea vă mulţumim tuturor pentru sprijinul şi bunătatea care ne-au fost acordate în aceste ultime zile. Suntem profund emoţionaţi şi continuăm să ne reamintim că Philip a avut un impact extraordinar asupra nenumăratelor persoane de-a lungul vieţii sale", a scris regina în mesajul transmis de Palatul Buckingham cu ocazia zile sale de naştere. 

Regina nu va beneficia anul acesta de tradiţionala paradă militară pentru a-şi sărbători aniversarea, ceremonia fiind anulată pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat Palatul Buckingham. 

Suverana era sărbătorită în mod tradiţional în iunie printr-o mare paradă militară în centrul Londrei, numită "Trooping the Colour" şi care adună sute de militari şi mii de spectatori.

Această ceremonie îşi are originea din timpul pregătorilor de război când toate steagurile erau arătate soldaţilor cu scopul de a le recunoaşte în confuzia din timpul bătăliilor. Pentru a înlocui acest eveniment anual, se are în vedere o paradă la castelul Windsor, la 40 de kilometri vest de Londra. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.