Art Safari a încheiat anul cu un număr record de vizitatori, 121.510 şi pregăteşte un maraton în 2023: trei ediţii ample cu expoziţii spectaculoase găzduite de Palatul Dacia-România al Muzeului Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biletele pentru ediţia a 11-a (10 februarie - 14 mai 2023) s-au pus deja în vânzare pe www.artsafari.ro, cu o reducere specială de Crăciun: 45 lei.

„What a year, cum ar zice englezii! Încheiem 2022 cu premiere în serie, care au condus la un număr record de tineri care au vizitat cele 5 expoziţii. Muzeul expoziţiilor temporare, Art Safari, pregăteşte trei sezoane expoziţionale în 2023 cu nume sonore ca Man Ray, Van Dyck, Lucian Freud - în expoziţia „Love Stories”, realizată în parteneriat cu National Portrait Gallery din Londra. Iar V&A va reveni curând cu o expoziţie dedicată designului celor mai faimoase genţi din istorie: de la Hermes, la Karl Lagerfeld şi, bineînţeles, la Chanel! Dar să începem cu începutul, adică pe 10 februarie cu „Maeştrii Picturii Spaniole - de la secolul XIX la apariţia Impresionismului”, o expoziţie plină de căldură şi culoare!”, a declarat Ioana Ciocan, director general Art Safari.

Ediţia 10, mai scurtă cu aproape două săptămâni decât ediţia a 9-a, a înregistrat 56.383 de vizitatori, iar 3.155 de persoane au ales Night Tours. Ediţia aniversară a oferit publicului o premieră absolută pentru Europa de Est: o expoziţie realizată în colaborare cu muzeul regal Victoria and Albert, cea mai valoroasă din ultimii 40 de ani.

Programul Art Safari Kids a fost realizat împreună cu Centrul Step by Step, partener educaţional al Art Safari. În cadrul acestuia, copiii cu vârste între 3 şi 12 ani au beneficiat de ateliere de artă şi vizite gratuite în expoziţii. De asemenea, un număr de 4.788 elevi, studenţi şi angajaţi ai instituţiilor de educaţie partenere, au vizitat Art Safari în baza biletului special, redus la 20 de lei. 

Pe lângă cele cinci expoziţii permanente, Art Safari a găzduit şi trei expoziţii temporare în colaborare cu muzee iubite din Bucureşti.

Muzeul Hărţilor şi Cărţii Vechi a expus în Centrul Vechi piese rare, printre care şi o hartă care prezenta traseul pictorului Ştefan Popescu (expus de Art Safari) în călătoriile sale prin Orient şi Occident. Un costum popular Regina Maria, vechi de 100 de ani, din colecţia Muzeului Ţăranului Român, a fost vedeta expoziţiei temporare organizate în contextul Zilei Naţionale a României. Acesta a beneficiat de un cadru de expunere contemporan: un Infinity Room – fotografia cu cel mai mare succes în social media! Un alt schimb de opere a fost realizat cu Muzeul Naţional Cotroceni, care a expus în Art Safari piese de artă decorativă realizate de Regina Maria a României, chiar alături de opere din colecţia muzeului fondat de Regina Victoria a Angliei.

Fotografii inedite cu Prinţul Harry şi Meghan, fondatorul picturii contemporane - Corneliu Baba - şi genţi ale celor mai faimoase femei din lume, anul viitor la Art Safari

Ediţia a 11-a debutează pe 10 februarie tot în Centrul Vechi al Bucureştiului, în Palatul Dacia-România (al Muzeului Municipiului Bucureşti) din str. Lipscani 18-20.

Opere ale maeştrilor picturii spaniole vor putea fi admirate în Centrul Vechi, de la dansatoare de flamenco la coride, de la Academism la Impresionism. Se va adăuga o importantă şi mult-aşteptată expoziţie retrospectivă a unui mare modernist român - Ion Thedorescu-Sion (140 de ani de la naştere), iar expoziţia „Young Blood”, curatoriată de Mihai Zgondoiu, revine la Art Safari cu partea a 2-a, la cererea publicului tânăr. 

De asemenea, artistul internaţional multipremiat Mircea Cantor, stabilit la Paris, revine la Art Safari - ediţia a 11-a, alături de alţi artişti contemporani consacraţi pe scena franceză şi europeană. 

Corneliu Baba, Constantin Artachino, Traian Dăncuş-Bilţiu sunt alte nume care se regăsesc în line-up-ul din 2023. Şi Muzeul Victoria and Albert din Londra se întoarce la anul în România cu o expoziţie specială - „Bags. Inside out” - cu genţi ale celor mai faimoase femei din istorie şi poveştile lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.