Expoziţia "Golden Flat" a lui Alexandru Potecă, care va fi deschisă, miercuri, la Muzeul Amintirilor din Comunism (MAdC), este catalogată drept instalaţie şi oferă o incursiune unică în spaţiul anilor '70 şi '80, prin reconstituirea unui apartament de bloc transformat artistic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vernisajul va avea loc miercuri,  la ora 17.00, la sediul MAdC, pe Bd. Eroilor 19, Braşov, în prezenţa autorului său, artistul Alexandru Potecă.

Expoziţia "Golden Flat" aduce în prim-plan obiectele cotidiene care au definit perioada Epocii de Aur, de la canapele şi biblioteci, la peştele de sticlă de pe televizor, jucării sau mici decoraţii. Cu o abordare artistică inovatoare, Alexandru Potecă a aurit aceste obiecte obişnuite pentru a le oferi o nouă perspectivă şi semnificaţie. Cu astfel de transformări, el încearcă să exploreze relaţia dintre formă şi cuvânt, să aducă în prim-plan povestea ascunsă din spatele fiecărui obiect şi să evidenţieze specificul reacţiilor individuale la spaţiile de locuit recuperate.

Potecă, un artist preocupat de cultura materială a României comuniste şi post-comuniste, a dezvoltat această expoziţie ca o formă de reconceptualizare a artefactelor culturale. Metoda sa implică sublinierea, colectarea şi arhivarea acestor obiecte uzuale, dar şi schimbarea conotaţiei lor prin acoperirea lor cu aur, oferindu-le astfel o nouă semnificaţie şi valoare.

"Ne bucurăm să putem aduce la MAdC expoziţia "Golden Flat", un apel la introspecţie şi o călătorie în timp într-un spaţiu intim şi familiar pentru mulţi dintre noi. Vă invităm să o vizitaţi şi să descoperiţi cum pune în lumină aspecte adesea uitate ale istoriei noastre culturale şi sociale", a spus Alina Beteringhe, co-fondatoare MAdC.

Expoziţia „Golden Flat" va fi deschisă la Muzeul Amintirilor din Comunism până la data de 30 noiembrie, putând fi vizitată gratuit de marţi până duminică, între orele 10.00 - 18.00 pe Bd. Eroilor nr 19, Braşov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.