Spectacole de teatru în avanpremieră, expoziţii, târguri, premiere cinematografice şi concertul #dinBasarabia, dar şi o ceremonie de omagiere postum a actorilor Dem Rădulescu, George Constantin, Ştefan Bănică şi Dinu Manolache, se numără printre evenimentele care au loc în weekend, în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Muzeul Naţional al Ţăranului Român găzduieşte un târg cu produse tradiţionale, inclusiv preparate gastronomice, obiecte lucrate manual şi antichităţi ţărăneşti, până duminică, între orele 10.00 şi 18.00, la eveniment participând producători autohtoni, meşteri şi tineri artişti, dar şi colecţionari. Intrarea este liberă.

Cinefilii au ocazia să vizioneze, în weekend, filme documentare în cadrul celei de-a noua ediţii a festivalului internaţional One World Romania. Sâmbătă şi duminică au loc proiecţii la cinematografele Eforie, Elvira Popescu, Union şi Hollywood Multiplex. Producţia ”Democraţie” (Germania - Franţa), rulează sâmbătă, la ora 12.00, la Hollywood Multiplex, urmată de lungmetrajul documentar ”Moştenirea mea nazistă” (Marea Britanie), de David Evans, care poate fi văzut de la ora 14.00. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Pe de altă parte, la Cinema Union, poate fi urmărit, sâmbătă, de la ora 12.00, scurtmetrajul documentar ”Siberia în rochie de vară” (Canada). Programul complet al festivalului poate fi văzut pe www.oneworld.ro.

Pe marile ecranele bucureştene vor putea fi vizionate, în premieră, lungmetrajele ”Batman V Superman: Dawn of Justice/Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii”, de Zack Snyder, ”Le dernier loup/Ultimul lup”, de Jean-Jacques Annaud, ”Operasjon Arktis/Operaţiunea Arctic”, de Grethe Bøe-Waal, ”Der 7bte Zwerg/Al şaptelea pitic”, de Harald Siepermann şi Boris Aljinovic.

Sâmbătă, în sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra se va juca, de la ora 19.00, spectacolul ”Obiceiuri necurate”, regizat de Mihai Constantin, iar duminică, de la aceeaşi oră, spectatorii pot viziona în avanpremieră spectacolul ”Tango”, în regia Laurei Vlad, la sala Toma Caragiu Studio Space. De la ora 20.00, la sala Liviu Ciulei laborator, se joacă ”Şarpele în iarbă”, regizat de Emil Hoştină.

În programul de sâmbătă, Teatrul Odeon propune, de la ora 19.00, spectacolul ”Un Tango Mas”, de Alexandru Dabija, care se va juca la Sala Majestic, iar duminică, vor putea fi vizionate spectacolele ”Titanic Vals” (Sala Majestic), regizat de Alexandru Dabija, de la ora 19.00, şi ”Eu. O casă de păpuşi” (Sala Studio), de Carmen Lidia Vidu, de la ora 19.30.

Duminică, la Teatrul Odeon, va fi comemorat actorul Jorj Voicu. Evenimentul va avea loc la Sala Studio, începând cu ora 11.00. Va fi dezvelit un bust al artistului şi va fi proiectat un film biografic, realizat de Casa de Producţie a Televiziunii Române.

La Teatrul de Comedie, sâmbătă,  de la ora 19.00,  se va juca spectacolul ”Directorul Executiv”, regizat de Vladimir Anton, iar duminică, de la aceeaşi oră, ”Tartuffe”, de Laszlo Bocsardi, cu Tudor Chirilă în rol principal.

Teatrul Masca a programat pentru sâmbătă, de la ora 19.00, spectacolul ”Ulciorul sfărâmat”, regizat de Mihai Mălaimare, iar pentru duminică, de la ora 19.00, spectacolul ”Fior d’amor în Bucuresci”, de Mihai Mălaimare.

Sâmbătă, la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB), se vor juca cinci spectacole, cu începere de la ora 20.00: ”After Hours”, în regia lui Radu Iacoban, la Sala Mică, ”L`Om Dada”, de Gigi Căciuleanu, la Sala Atelier, ”Recviem”, regizat de Alexandru Dabija, la Sala Studio, ”Fata din curcubeu”, regizat de Lia Bugnar, la Sala Pictura, şi ”Molto, gran' impressione”, regizat de Dan Tudor, la Sala Mare.

Grupurile Alternosfera, Alexandrina & band şi Gândul Mâţei sunt capete de afiş ale concertului #dinBasarabia, care va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00, la Arenele Romane din Bucureşti.

Duminică, de Ziua Internaţională a Teatrului, actorul Marian Râlea îi invită pe cei mai tineri dintre spectatorii TNB în lumea ”Poveştilor de Primăvară” (Sala Media), de la ora 11.00, copiii fiind rugaţi să vină costumaţi în albine, fluturi sau gâze, pentru a se integra în joc. În aceeaşi zi, se vor juca spectacolele ”Micul infern” (Sala Pictura), regizat de Mircea Cornişteanu, de la ora 12.00, ”Toţi fiii mei” (Sala Mare), în regia lui Ion Caramitru, de la ora 19.00, şi ”D`ale noastre” (Sala Studio), de Gigi Căciuleanu, şi ”ActOrchestra” (Sala Mică), regizat de Horia Suru, de la ora 20.00.
 
La Muzeul Naţional de Istorie a României, în sala Lapidarium, poate fi vizitată micro-expoziţia ”Exponatul lunii”, care prezintă un cabinet de bijuterii, cadou pentru nunta de argint a regelui Carol I cu regina Elisabeta, celebrată în anul 1894.

De la ora 12.00, actorii Dem Rădulescu, George Constantin, Ştefan Bănică şi Dinu Manolache vor fi omagiaţi postum, pe Aleea Celebrităţilor. Ceremonia de decernare a stelelor pentru întreaga activitate în domeniul filmului şi teatrului va avea loc în Piaţa Timpului, în prezenţa urmaşilor artiştilor - Ştefan Bănică, Mihai Constantin, Ilinca Manolache şi Irina Rădulescu.

La ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, este programată avanpremiera ”Schneider & Schuster”, de la ora 19.30. Spectacolul, regizat de Lucian Pavel, prezintă povestea a doi actori evrei care decid să înfiinţeze în oraşul Lodz, din Polonia, un teatru care îşi doreşte să atingă, prin intermediul spectacolelor, toate problemele de natură socială, umană şi artistică ale timpului lor, fără să ştie că acest plan îi va conduce către capcana lagărelor de concentrare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.