Spectacole de teatru şi dans din programul Festivalului Naţional de Teatru, aflat la cea de-a 27-a ediţie, proiecţii şi întâlniri cu cineaşti români şi străini, în ultimul weekend Les Films de Cannes à Bucarest 2017, şi un concert susţinut de pianista japoneză Hiromi Uehara împreună cu harpistul columbian Edmar Castañeda, la Ateneul Român, se numără printre evenimentele care au loc weekendul acesta în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prima zi a Festivalului Naţional de Teatru, vineri, vor avea loc, între alte evenimente, spectacolele româneşti ”Don Juan”, adaptare după Molière (de la ora 18.00, la Sala Studio a Teatrului de Comedie), regizat de Andrei şi Andreea Grosu, şi ”Deşteptarea primăverii”, după Frank Wedekind, nerecomandat spectatorilor ci vârste sub 16 ani, regizat de Vlad Cristache (de la ora 18.00, la Teatrul Mic).

Tot vineri este programat spectacolul ”Hamlet. Collage”, după William Shakespeare, - prima producţie rusească a legendarului regizor de teatru canadian Robert Lepage (de la ora 20.00, la Sala Mare de la TNB).

O expoziţie de fotografie "Mariana Mihuţ" - imaginile unor roluri-cheie ale actriţei - va fi deschisă în foaierul sălii "Liviu Ciulei" a Teatrului Bulandra, în toată perioada festivalului, 20-30 octombrie. 

O altă expoziţie este cea de scenografie, "Pantoful de teatru", organizată la Galeria Kube Musette de pe Calea Victoriei 114. Ea este rezultatul incursiunii în laboratorul de creaţie a patru scenografi de mare anvergură: Doina Levintza, Lia Manţoc, Helmut Stürmer şi Dragoş Buhagiar.

Expoziţia "Nicu Alifantis 45 • 118 • 54 • 61/ A Treisprezecea Noapte” va fi deschisă, de asemenea, pe tot parcursul festivalului, în foaierul Sălii "Toma Caragiu” (Grădina Icoanei) a Teatrului Lucia Sturdza Bulandra. Cifrele din titlul ales de cunoscutul artist pentru a ilustra această expoziţie de afişe ale spectacolelor lui semnifică: 45 de ani de carieră în care a lucrat la 118 spectacole montate pe scenele a 54 de teatre, alături de 61 de regizori. Iar "A treisprezecea noapte” este şi titlul spectacolului produs de FNT împreună cu celebrul cantautor şi compozitor de muzică de scenă, care va avea loc pe scena Teatrului Bulandra în data de 27 octombrie.

Tot în festival, weekendul acesta vor fi prezentate spectacolele ”Procesul”, după Franz Kafka, regizat de Gellu Naum (sâmbătă, de la ora 21.00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon), ”Iubirea la oameni”, după Dmitri Bogoslavski, regizat de Raluca Rădulescu (sâmbătă şi duminică, de la ora 18.00, respectiv 19.00, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara), ”O mie de motive”, după Duncan Macmillan, regizat de Horia Suru, cu Florin Piersic Jr. (duminică, de la ora 21.00, la Sala Atelier a TNB), precum şi spectacolul de dans contemporan "Dorian", regizat de Oana Răsuceanu (duminică, de la ora 22.00, la Sala Studio a Teatrului Odeon).

Biletele pot fi cumpărate online, prin platforma mystage.ro. În premieră, ele pot fi achiziţionate telefonic, sunând la (021)9379 (tarif normal). Biletele se vor livra prin agenţii mySTAGE, contra cost, oriunde în Bucureşti.

Pianista japoneză Hiromi Uehara şi harpistul columbian Edmar Castañeda concertează sâmbătă, de la ora 19.00, la Ateneul Român. Acesta va fi al patrulea concert pe care artista japoneză îl va susţine la Bucureşti, după ce a prezentat The Trio Project (cu Anthony Jackson şi Simon Phillips), în 2012 şi 2015, şi a susţinut un show solo în 2014.

În cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, regizorul Antonio Piazza îşi va prezenta duminică, în ultima zi a evenimentului, de la ora 20.15, la Cinema Pro, cel mai recent lungmetraj, „Sicilian Ghost Story”, care a fost selectat la Cannes în programul Semaine de la Critique.

În aceeaşi zi, la Cinema Muzeul Ţăranului va avea loc o proiecţie specială a lungmetrajului „Moartea domnului Lăzărescu” (2005, r. Cristi Puiu), recompensat cu premiul secţiunii Un Certain Regard, la care vor participa membrii echipei de producţie.

În cinematografele din ţară vor rula în premieră în acest weekend filmul SF de acţiune ”Geostorm: Pericol Global/ Geostorm”, regizat de Dean Devlin, cu Gerard Butler, Jeremy Ray Taylor, Abbie Cornish, Talitha Bateman şi Ed Harris, filmul horror ”mama!/ Mother!”, regizat de Darren Aronofsky, cu Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris şi Michelle Pfeiffer în distribuţie, drama ”Pătratul/ The Square”, regizată de Ruben Östlund, cu Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West şi Terry Notary în distribuţie, şi animaţia ”Prinţesa Lebădă: Sub acoperire regală/ The Swan Princess: Royally Undercover”, în regia lui Richard Rich. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.