O expoziţie despre ”Jules Verne”, filme de scurmetraj în festival şi spectacole de teatru diverse sunt câteva dintre evenimentele culturale care se desfăşoară în acest final de săptămână la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţii, festivaluri şi premiere cinematografice, spectacole de teatru pentru copii se regăsesc pe agenda culturală a instituţiilor din Bucureşti, sâmbătă şi duminică.

Astfel, expoziţia ”Ocolul lumii în 80 de minute. După Jules Verne”, are intrare liberă şi va putea fi văzută până în 5 mai, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Expoziţia este un fel de ilustrare a unei cărţi în care desenele sunt înlocuite cu veşminte şi obiecte autentice, care ar fi putut fi văzute la sfârşitul secolului al XIX-lea de către Jules Verne şi eroii săi. Obiectele expuse fac parte din colecţia Adinei Nanu.  

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În cadrul Festivalului de Film Internaţional NexT, pentru al doilea an consecutiv, seara de sâmbătă este dedicată programului NexT Is Feminist. Scurtmetrajele incluse aici spun poveşti din perspectivă feminină, iar filmele pot fi vizionate, de la ora 20.30, la Cinema Elvira Popescu. 

La Clubul Ţăranului din Capitală va fi deschisă expoziţia ”De 10 x NexT”, care adună afişele create de artistul vizual şi realizatorul de film de animaţie Matei Branea pentru toate ediţiile festivalului. Alături de postere vor fi expuse schiţe şi desene pregătitoare.

Centrul Dansului invită publicul sâmbătă, la ”Untitled” de Ciprian Mureşan, o piesă formată dintr-o suită de momente în care sunt schiţate diverse ”personaje şi situaţii”. Reprezentaţia are lor sâmbătă, la orele 18.30 şi 19.30, la CNDB, în Sala Stere Popescu. 

Oferta teatrală în weekend este alcătuită din spectacole din toate genurile dramatice. Astfel, la Teatrul de Comedie este programat spectacolul ”Ibsen Incorporated”, sâmbătă de la ora 19.00, la Sala Nouă. Silvana Negruţiu, Elena Popa, Ana Turoş, Dana Voicu, Valentina Zaharia fac parte din distribuţia spectacolului, o adaptare după scrierile lui Henrik Ibsen, un scenariu de Mihaela Michailov şi Catinca Drăgănescu. 

”Revizorul”, spectacolul Teatrului Naţional, în regia lui Felix Alexa, se joacă sâmbătă, de la ora 19.00, la Sala Studio. Duminică, Marian Râlea îi aşteaptă pe cei mici la ”Poveştile florilor”, la Sala Media, de la ora 10.00. Preţul unui bilet este de 20 de lei. 

”Toţi fiii mei”, piesa scrisă şi pusă în scenă în anul 1947, cea care l-a propulsat pe Arthur Miller în atenţia publicului american, se joacă duminică, la Sala Mare a TNB, de la ora 19.00. Regia spectacolului îi aparţine lui Ion Caramitru. 

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, de la ora 19.00, ”Tango” de Slawomir Mrozek, la Sala Toma Caragiu Studio Space. La Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra se joacă ”Artă”, de Yasmina Reza, duminică, de la ora 19.00. Regia spectacolului îi aparţine lui Cristi Juncu. 

La Teatrul Odeon, Alexandru Dabija prezintă sâmbătă ”Titanic vals”, la Sala Majestic, de la ora 19.00, iar duminică, de la ora 19.30, este programat spectacolul ”Când timpul nu se mişcă”, la Sala Studio. La acest spectacol se pot cumpăra bilete online. Preţul biletelor este 12,20 şi 21,20 lei. 

Cei mai mici dintre spectatori sunt aşteptaţi la ”Ridichea uriaşă”, la Teatrul Ţăndărică, în sala Animart Studio, sâmbătă, de la ora 10.00. Spectacolul de la Ţăndărică este interactiv, vesel, colorat, inventiv. Tot la Ţăndărică, Sala Lahovari va fi ocupată, de la ora 11.20, cu spectacolul ”Capra cu trei iezi”. În spectacol apar actori la vedere, păpuşi mari şi măşti, într-un decor ce sugerează lumea satului românesc. 

”Vicleniile lui Scapino este un regal pe care Masca îl ofera cu bucurie publicului său”, recomandă directorul teatrului, Mihai Mălaimare. Spectacolul se joacă sâmbătă, de la ora 19.00. Preţul unui bilet  achiziţionat de la casa de bilete costă în Sector A 35 lei, în Sector B 25 lei şi în Sector C 20 de lei. Duminică, la Teatrul Masca, se joacă, de la ora 19.00, spectacolul ”Ulciorul sfărâmat” la sala din bulevardul Uverturii 70-72. 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.